Ukrainan suurlähettiläs: Talouteen on tärkeää panostaa
Andrii Olefirov vastasi vierailuluennollaan lukuisiin opiskelijoiden ja muun yleisön esittämiin kysymyksiin.

​Ajankohtainen teema kokosi kauppakorkeakoululle luentosalillisen kiinnostuneita. Luentonsa aluksi Olefirov kertoi mielenkiintoisia faktoja Ukrainasta. Hän mainitsi esimerkiksi, että Ukrainan suurlähetystö on toiminut Suomessa samassa paikassa aina vuodesta 1918 saakka.

Olefirov jatkoi luentoaan jakamalla näkemyksiään Ukrainan tulevaisuudesta peilaten niitä vuosi sitten alkaneeseen kriisiin ja siitä selviytymiseen.

‒ Maamme pitää olla vahva sisältä ja ulkoa, jotta tulevaisuus voi olla menestyksekäs. Suurin osa ukrainalaisista haluaa olla itsenäisiä, mutta meidän tiemme ulos kriisistä pitää olla laillinen, Olefirov viittasi Itä-Ukrainan tilanteeseen.

Suurlähettiläs puhui maan tuoreesta vuoteen 2020 tähtäävästä uudistusohjelmasta, jonka tavoitteena on lisätä läpinäkyvyyttä ja vähentää byrokratiaa ja tätä kautta muun muassa lisätä ulkomaisten yritysten sijoittumista Ukrainaan sekä kansalaisten luottamusta hallintoon.

‒ Kaikille yrityksille tarvitaan yhdet ja samat säännöt, olivat ne ukrainalaisia tai ulkomaisia.

Olefirov painotti, miten tärkeänä pitää Ukrainan yhteyksiä Euroopan maihin. Erityisesti ihmisten vapaaseen liikkumiseen ja talouden rakentamiseen tulee suurlähettilään mukaan panostaa.

‒ Minulla on unelma siitä, että Ukrainasta tulee joskus EU:n jäsen, tulevaisuutemme on Euroopassa. Meidän pitää tehdä paljon töitä, mutta olen positiivinen maan tulevaisuuden suhteen.

TS

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 11.3.2015 14:25 ,  Päivitetty 11.3.2015 14:27

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto