Uutuusteos kuvaa matemaatikko Arto Salomaan uraa ja elämää

​Turun yliopiston matematiikan emeritusprofessori, akateemikko Arto Salomaa on yksi diskreetin matematiikan ja teoreettisen tietojenkäsittelytieteen uranuurtajista. Salomaan tärkeimmät tieteelliset työt käsittelevät automaattien teoriaa ja formaaleja kieliä. Näihin tutkimuksiin liittyen hän nousi kansainvälisen tiedeyhteisön kärkeen jo 1960-luvulla.

Arto Salomaa: Äijän näköinen matemaatikko -teoksen on kirjoittanut Helsingin yliopiston emeritusprofessori Jukka Paakki. Teos kuvaa Salomaan tieteellistä uraa ja avaa hänen tärkeimpiä tutkimusalueitaan ja -tuloksiaan. Elämäkerta valottaa myös Salomaan henkilökohtaista elämää – taustaa, lapsuutta ja nuoruutta, perhe-elämää sekä harrastuksia.

Kuuluisimpien tutkimustöidensä lisäksi Salomaa on opettanut ja tutkinut muun muassa moniarvologiikkaa, biopohjaista laskentaa ja – ensimmäisenä Suomessa – tietoturvaa ja salakirjoitusta. Salomaa on kouluttanut asiantuntijoita, jotka ovat olleet mukana nostamassa Suomea yhdeksi tietoliikenteen johtavista maista.

Vuonna 2001 Salomaalle myönnettiin akateemikon arvonimi, joka voi samanaikaisesti olla vain 12 suomalaisella tieteenharjoittajalla.

Elämänkerran julkaisee 16.6.2017 Turun tietotekniikan tutkimus- ja koulutuskeskus TUCS ja Turun yliopiston matematiikan ja tilastotieteen laitos.

JV
Kuva: Okhotin

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 16.6.2017 11:40 ,  Päivitetty 16.6.2017 11:43

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto