Uutuusteos ruotii faktojen roolia politiikassa

​Faktat politiikassa -teos esittelee faktantarkistuksen perusteita sekä tarkastelee kielen ja erityisesti poliittisen kommunikaation olennaisuuksia. Teoksen ovat kirjoittaneet Matti Wiberg, Sakari Nieminen ja Miira Raiskila valtio-opin laitokselta.

Kirjoittajat analysoivat valheen olennaisia piirteitä sekä erittelevät faktantarkistuksen ja poliittisen viestinnän peruskäsitteitä, kuten data, informaatio, fakta, tieto ja totuus.

Teoksessa on myös empiirinen tutkimus puolueiden valtakunnallisista ja turkulaista kunnallisvaaliohjelmista sekä turkulaisten ehdokkaiden Yleisradion vaalikoneessa antamista vastauksista.

>> Faktat politiikassa -teos

JV