Uutuusteos tarjoaa tutkimukseen perustuvaa tietoa yliopisto-opettajan työn tueksi

Kirjan kirjoittajat ovat Turun yliopiston yliopistopedagogiikan ja korkeakoulutuksen opettajia ja tutkijoita.

– Yliopistossamme on tehty pitkäjänteistä työtä yliopisto-oppimisen tutkimuksessa, esimerkiksi tutkimustaitojen oppimisen ja asiantuntijuuden kehittymisen parissa. Kirjan toivotaan auttavan yliopistojen opettajia ymmärtämään oppimisen ilmiötä sekä omaan opettamiseen ja opetukseen yleisemminkin liittyviä asioita, kirjan toimittaja, yliopistotutkija Mari Murtonen Turun yliopiston opettajankoulutuslaitokselta sanoo.

Uusimpaan oppimistutkimukseen nojaava kirja opastaa, kuinka opettaja voi tukea opiskelijan oppimisprosesseja. Kirjassa annetaan myös käytännön vinkkejä opetuksen linjakkaaseen suunnitteluun, toteuttamiseen ja arviointiin. Lisäksi teoksessa käsitellään oppimista ja opettamista tukevia ja estäviä rakenteita, kansainvälistymisen vaikutusta opetustoimintaan, erilaisia oppimisympäristöjä sekä pedagogista johtamista.

Opettajana yliopistolla – Korkeakoulupedagogiikan perusteet on suunnattu etenkin korkeakoulujen opettajille ja opetuksen kehittäjille sekä oppikirjaksi. Se soveltuu myös opiskelijoille, jotka haluavat ymmärtää paremmin omaa oppimistaan.

Murtonen, Mari (toim.): Opettajana yliopistolla – Korkeakoulupedagogiikan perusteet. Vastapaino 2017.

​TS
Kuva: Hanna Oksanen

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 11.9.2017 17:00 ,  Päivitetty 11.9.2017 17:00

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto