Viisi alueen korkeakoulua tekevät yhteistyötä joustavamman opintohallinnon eteen

​Sopimuksen allekirjoittivat Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu, Ammattikorkeakoulu Novia ja Satakunnan ammattikorkeakoulu.

Pepin kautta hallinnoidaan kaikkia yliopistoihin ja korkeakouluihin rekisteröityneenä olevia opiskelijoita ja sinne kirjataan opintosuoritukset. Pepissä opiskelijat voivat suunnitella opintojaan. Järjestelmä toimii myös informaatiokanavana opiskelijoille. Peppi-järjestelmä on jo monien korkeakoulujen käytössä ja nyt alueen korkeakoulut liittyvät järjestelmää kehittävään konsortioon.

– Tavoitteena on, että tämä viiden korkeakoulun päätös Peppi-opintotietojärjestelmästä olisi askel kohti laajempaa kansallista korkeakoulujen IT-palveluiden harmonisaatiota. Toivon uuden yhteistyön myös osaltaan sujuvoittavan opintopolkua, Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen sanoo.

Åbo Akademin rehtori Mikko Hupa näkee monia hyötyjä korkeakoulujen yhteistyössä tämän opintohallinnon työvälineen hankintaan liittyen.

– Yhteistyösopimuksen kautta taataan, että systeemin suunnittelu ja käyttöönotto tapahtuu tehokkaasti. Tavoitteena on, että voidaan tarjota joustava työkalu opiskelijoille opintojensa suunnitteluun sekä helppo pääsy opintojen aikatauluun, suorituksiin ja muihin keskeisiin tietoihin, Hupa sanoo.

— Tämä on hieno askel Turun yksiköiden yhteistyön vahvistamiseksi, ja edesauttaa myös opiskelijoiden liikkuvuutta korkeakoulujen välillä, Novian rehtori Örjan Andersson sanoo.

– Peppi tuo mahdollisuuden toteuttaa laajan Lounais-Suomen korkeakoulujen yhteisen oppimisympäristön. Pystymme tuomaan yhdellä digiloikalla opiskelijapalvelumme 2020-luvulle, Turun AMK:n rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila toteaa.

TK
Kuva: Hanna Oksanen