WiderScreen-verkkolehti avaa urheilukulttuurin muutoksia mediassa

​Mediaurheilu-numeron avaa Jukka-Pekka Puron tutkimusartikkeli juniorijääkiekkoilijoiden joskus aggressiiviseksikin äityvästä Facebook-kommentoinnista. Puron havaintojen mukaan sosiaalisen median avaamaa näkymää juniorien jääkiekkokulttuuriin ei tule kuitenkaan pitää synkkänä, vaikka ääri-ilmiöt tarttuvatkin herkästi silmään.

Sami Kolamo tarkastelee artikkelissaan Maradonan televisiovälitteistä tähtikuvaa jalkapallon MM-kisoissa 2010. Maradonan tähtikuva osoittaa Kolamon mukaan oivallisesti, miten jalkapallon MM-kisat ovat muuttuneet huolellisesti suunnitelluiksi mediaspektaakkeleiksi.

Riikka Turtiainen tutkii laajassa artikkelissaan miten rasismi- ja syrjintätapauksia on käsitelty urheiluaiheisissa sosiaalisen median sisällöissä. Hän tekee näkyväksi myös urheilutoimijoiden välisiä valtasuhteita, jotka vaikuttavat urheilijoiden sosiaalisen median käytön taustalla.

>> Lue WiderScreen-verkkolehteä

Julkaistu 11.12.2014 9:50 ,  Päivitetty 11.12.2014 9:53