Yhteiskunnan monimuotoistuminen näkyy työpaikallasi – hae monikulttuurisuuden erikoistumiskoulutukseen

​Monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutus alkaa tammikuussa 2018 ja kestää kaksi vuotta. Koulutus on laajuudeltaan 40 opintopistettä, ja se toteutetaan monimuoto-opetuksena. Opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa. Koulutukseen voi osallistua Turussa, Helsingissä, Tampereella ja Joensuussa.

Opinnot koostuvat lähiopetusjaksoista, verkko-opinnoista, vertaisryhmätyöskentelystä, itsenäistä etätyöskentelystä sekä työpaikalla toteutettavasta kehittämistehtävästä. Lähiopetusta on kahden vuoden aikana noin 14 päivää. Lisäksi opiskelijoille perustetaan vertaisoppimista ja verkostoitumista korostavia alueellisia lähiryhmiä kaikkiin koulutusta tarjoaviin kaupunkeihin.

Kansainvälinen yhteistyö ja liikkuvuus vaikuttavat nykypäivän työyhteisöjen arkeen. Työelämän monikielisyys ja -kulttuurisuus on yleistynyt, ja esimiehiltä vaaditaan uusia taitoja toimia aiempaa monimuotoisemmissa työyhteisöissä. Monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutus tarjoaa välineitä toimia monikulttuurisen ja kansainvälisen työn ammattilaisena nykypäivän jatkuvasti muuttuvissa toimintaympäristöissä.

– Tämä koulutus on suunniteltu palvelemaan työelämän osaajia, jotka kokevat, että toimintaympäristön muutokset maahanmuuton ja kansainvälistymisen seurauksena tuottavat uusia osaamistarpeita.  Alan asiantuntijoiden ja vertaisten kanssa pääsee kehittämään asiantuntijuuttaan ja kulttuuritietoisia työkäytäntöjään, sanoo hankkeen projektipäällikkö Kia Lundqvist Turun yliopistosta.

Koulutus järjestetään useiden korkeakoulujen yhteistyönä: toteutuksessa ovat mukana Turun ja Itä-Suomen yliopistot, Åbo Akademi sekä ammattikorkeakoulut Diak, Turun AMK, TAMK ja XAMK. Koulutusta koordinoivat Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Turun yliopisto.

– Koulutus perustuu monitieteiseen lähestymistapaan ja uusimpaan tutkimustietoon sekä työelämäläheisen kehittämistyön tuloksiin. Koska toteutus on monitieteinen, monialainen ja useiden korkeakoulujen yhteinen, opiskelija saa koulutuksesta työelämää monipuolisesti palvelevaa ja ajantasaista tietoa, kertoo koulutuksesta vastaava Jari Helminen Diakonia-ammattikorkeakoulusta.

Yliopistosta valmistuneet voivat hakea koulutukseen Turun yliopiston kautta ja ammattikorkeakoulusta valmistuneet Diakin kautta.

>> Lue lisää koulutuksesta Turun yliopiston nettisivuilta

>> Lue lisää koulutuksesta Diakin nettisivuilta

JV
Kuva: Hanna Oksanen

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 25.9.2017 9:15 ,  Päivitetty 25.9.2017 9:21

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto