Yliopisto ja Elomatic Oy yhteistyöhön yrityshistorian tiimoilta
​Ennen tietokoneiden aikaa suunnittelijat rakensivat suunniteltavasta kohteesta muovimallin mittakaavassa. Elomaticin suunnittelijat töissä vuonna 1980.

​Turussa pääkonttoriaan pitävä Elomatic on suomalainen suunnittelu- ja konsulttitoimisto, joka työllistää yli 800 työntekijää ja toimii 80 maassa. Turun yliopiston kulttuurihistorioitsijoiden toteuttamassa, huhtikuussa käynnistyneessä hankkeessa rakennetaan laaja kokonaiskuva Elomaticin historiasta siten, että teoksen kautta avautuu näköala yhteiskunnallisiin ja kulttuurisiin muutoksiin viimeisen puolen vuosisadan aikana. Tavoitteena on ammentaa aineistoa myös muistitiedosta ja kirjoittaa ihmisten tarinat osaksi yritystoiminnan vaiheita. Teoksen kirjoittavat ja toimittavat FM Petri Lavonen ja FT Silja Laine.

– Historiahanke on meille tärkeä yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen projekti, toteaa hanketta Turun yliopistossa johtava akatemiaprofessori Hannu Salmi.

Myös Elomatic Oy:lle hanke on merkittävä.

– Olemme aiemmin tukeneet Turun yliopiston kauppatieteellistä tutkimusta. Tällä tilaushistoriahankkeella Elomatic Oy haluaa paitsi saada yhtiön menestyksellinen historia dokumentoitua, myös tukea yliopiston vahvaa osaamista humanistisen tutkimuksen puolella, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Olli Manner sanoo.

Turun yliopiston kulttuurihistorioitsijat ovat kehittäneet tilauskirja- ja tilaustutkimustoimintaa 1990-luvun lopulta lähtien. Toteutetut hankkeet sisältävät muun muassa Turun Osuuskaupan 100-vuotishistorian (2001), Elisa Communications Oyj:n 120-vuotishistorian (2002) ja Uudenkaupungin sotien jälkeisen ajan historian (2012).

>> Kulttuurihistorian oppiaine

>> Elomatic Oy

 

JM
Kuva: Elomatic Oy


Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 27.4.2017 8:40 ,  Päivitetty 27.4.2017 8:42

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto