Yliopiston ja Akademin filosofian oppiaineet opetusyhteistyöhön

– Sopimus on hyvin linjassa rehtoreiden aiemmin tekemän sopimuksen kanssa, jossa Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteistyötä vahvistetaan, Turun yliopiston filosofian yksikön vastuuhenkilö, professori Juha Räikkä sanoo.

Räikän mukaan opiskelijat hyötyvät synergiaeduista huomattavasti. Turun yliopiston ja Åbo Akademin filosofian yksiköiden tutkimus- ja opetusprofiilit poikkeavat toisistaan.

– Turun yliopiston selkeitä vahvuusalueita ovat filosofian – erityisesti uuden ajan alun filosofian – historia, käytännöllinen etiikka ja yhtenä sen osana biolääkinnän etiikka sekä yhteiskunta- ja oikeusfilosofia, käytännöllisen filosofian professori Eerik Lagerspetz kertoo.

– Åbo Akademin filosofian vahvuuksia ovat Wittgensteinin filosodfi sekä moraalifilosodiaan sekä tieteen etiikkaan liittyvä filosofia, yliopisto-opettaja Hugo Strandberg kertoo.

​Kurssien korvaavuuksista sovitaan ”kotiyliopistoissa”.

Erja Hyytiäinen

Julkaistu 4.12.2014 13:00 ,  Päivitetty 4.12.2014 13:06