Elina Pirjatanniemelle tunnustus esimerkillisestä tiedeviestinnästä
​Palkinnon myöntäjät toteavat perusteluissaan, että Pirjatanniemi on osallistunut aktiivisesti ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun tuoden esille muun muassa
turvapaikanhakijoiden oikeuksia sekä pakolaiskysymyksen moniulotteisuutta. Kommenteissaan hän on nostanut esille erityisesti lasten oikeuksia turvapaikanhakuprosessin aikana.

Pirjatanniemi kirjoittaa useisiin päivälehtiin kolumneja ja nettiin blogia sekä
kiitettävällä tavalla kommentoi ja toimii asiantuntijana sekä mediassa
että tieteen yleistajuistamiseen tähtäävissä tiedetapahtumissa.

Oikeustieteen tohtori Elina Pirjatanniemi työskentelee Åbo Akademissa oikeustieteen professorina ja Åbo Akademin ihmisoikeusinstituutin johtajana, hän on sekä Turun yliopiston että Åbo Akademin alumni sekä Turun yliopiston dosentti.

Palkitsijat toteavat Pirjatanniemen olevan erinomainen lähettiläs molemmille turkulaisyliopistoille sekä Turun kaupungille.

Suomen yliopistojen viestijät jakavat vuosittain palkinnon tiedeviestinnässä ansioituneelle henkilölle tai laitokselle. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1986, ja se perustettiin kunnioittamaan Turun yliopiston tiedotussihteeri Jorma Rakkolaisen elämäntyötä ja muistoa. Palkinnon tavoitteena on aktivoida ja innostaa viestimään tutkimuksesta.

Teksti: Erja Hyytiäinen
Kuva: Hanna Oksanen
Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 12.1.2018 10:55 ,  Päivitetty 12.1.2018 11:01

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto