Jyrki Luukkasen tutkimushankkeelle myönnetty rahoitus kehitystutkimuksen akatemiaohjelmassa

​Suomen Akatemia ja ulkoministeriö ovat myöntäneet rahoituksen viidelle uudelle tutkimushankkeelle kehitystutkimuksen akatemiaohjelmassa. Yksi rahoituksen saaneista on Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuskeskuksen tutkija Jyrki Luukkanen, jonka konsortio on kehittänyt uusia työkaluja ja menetelmiä Kuuban energiamurrokseen. 

Projekti keskittyy vaihtelevien uusiutuvien energialähteiden, kuten tuulen ja aurinkoenergian integroimiseen Kuuban sähköjärjestelmään ja siihen liittyviin ongelmiin ja hyötyihin.

Tavoitteeksi on otettu kehitettävän uusiutuvan energian skenaarioita, jotka ottavat huomioon globaalin kehityksen kontekstin sekä kehitykseen liittyvät poliittiset, taloudelliset, sosiaaliset, teknologiset, ympäristölliset ja kulttuuriset ulottuvuudet. (PESTEC)

Projekti tarkastelee noiden seikkojen vuorovaikutuksia Kuubassa tapahtuvien muutosten kontekstissa. Osallistuvien yliopistojen ja tutkimuslaitosten tutkimuskapasiteetin kehittäminen on myös hankkeen yksi tavoitteista.

Jyrki Luukkaselle myönnettiin noin 640 000 euron suuruinen rahoitus hankkeeseen. Hankkeen toteuttajana on Turun yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto. Konsortiossa Jyrki Luukkasen partnerina toimii professori Matti Vilkko. Yhteensä ohjelman uusia hankkeita rahoitetaan 3,5 miljoonalla eurolla. Kehitystutkimuksen akatemiaohjelmassa rahoitetaan monitieteistä ja ongelmalähtöistä tutkimusta, joka kuvaa ja tulkitsee kehityksen ulottuvuuksia, auttaa ymmärtämään kehityksen esteitä ja etsii keinoja näiden esteiden poistamiseksi.

 

Teksti: Krista Kalaja


Tilaa uutiskirje
Seuraa uutisia (RSS)

 


 
Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 25.10.2018 13:10 ,  Päivitetty 25.10.2018 13:16

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto