Opiskelijakaupunki Turku -projektirahoitukset jaettu

​Suomipassi-mobiilisovellus helpottaa suomen kielen opiskelua sekä sitä kautta kotiutumista Turkuun.

– Kansainväliset opiskelijat haluavat oppia suomea, mutta kielen käyttäminen arkisissa tilanteissa voi olla hankalaa, kun keskusteluissa vaihdetaan usein englantiin. Uusi mobiilisovellus kannustaa käyttämään suomea luokkahuoneen ulkopuolella, suomen kielen opettaja Jenni Laine Turun yliopistosta kertoo.

Opiskelijakaupunki Turku -yhteistyön tavoitteena on kaupunki, johon jäädään töihin ja asumaan myös opiskelujen jälkeen. Tähän haasteeseen tarttuu opiskelijoiden työnhakua helpottava Jobit.

– Turun opiskelijat eivät aina tunne alueen työnantajia. Uusi työkalupakki tarjoaa opiskelijoille Varsinais-Suomen yrityksien ja rekrytoijien työnhakuvinkkejä sekä tietoa työmahdollisuuksista, koordinaattori Jan Kraufvelin Åbo Akademista kertoo.

Samaan teemaan liittyy myös Boost Turku ry:n järjestämä tapahtuma, joka mahdollistaa opiskelijoiden ja alueen yritysten kohtaamisen. Tapahtuma järjestetään syksyllä, kun uudet opiskelijat saapuvat kaupunkiin. Lisäksi rahoitettavissa projekteissa on mukana kaksi opiskelijoiden innovaatioleiriä sekä kansainvälisten opiskelijoiden Day @ work -tutustumispäiviä toteuttavat projektit.

Opiskelijan hyvä arki

CampusSport tarjoaa Turun korkeakouluopiskelijoille laadukkaat liikuntapalvelut. Opiskelijakaupunki Turku -projektirahoituksella toteutetaan kiertue, joka tuo pop-up -liikuntapisteitä korkeakouluihin.

– Jalkaudumme kampuksille viikoittain vaihtuvien haastetehtävien kanssa ja innostamme opiskelijoita liikkumaan, liikuntasuunnittelija Maija Rihko Turun ammattikorkeakoulusta sanoo. Kiertue on jo käynnistynyt ja jatkuu helmikuun puoleenväliin.

Seuraava haku ensi syksynä

Loppuvuonna järjestetyn projektihaun painopisteitä olivat elinkeinoelämäyhteydet, kansainvälisyys ja opiskelijan hyvä arki. Hakemuksia jätettiin yhteensä 17, joista yhdeksän sai rahoituksen.

– Haku ylitti odotuksemme ja koko tälle vuodelle varattu projektiraha jaettiin ensimmäisellä kierroksella. Seuraavan kerran projektihaku järjestetään syksyllä, jolloin päätetään vuonna 2019 toteutettavista hankkeista. Kannustammekin opiskelijoita sekä korkeakoulujen henkilökuntaa jo nyt miettimään ja ideoimaan, mikä tekee Turusta vielä paremman ja houkuttelevamman opiskelijakaupungin, toteaa erityisasiantuntija Anssi Kaisti Turun kaupungilta.

HK

Julkaistu 6.2.2018 10:25 ,  Päivitetty 6.2.2018 10:30