Sini Monoselle E. J. Vehmaksen rahaston arvostelijapalkinto
Mononen valmistelee väitöskirjaa Turun yliopistossa musiikkitieteen alalta. Hänen kiinnostuksensa ja tutkimuksensa kohteena ovat erityisesti nykytaide sekä musiikki, tarkemmin musiikin ja väkivallan suhde, väkivaltaisen kokemuksen musiikilliset esitykset sekä yhteiskunnalliset kysymykset audiovisuaalisessa taiteessa.

Palkintoperusteluissa kiitetään Monosen monipuolisuutta kriitikkona: Mononen hallitsee yhtäältä perinteisen printtimedian ja on toisaalta luonut uusia taidekirjoittamisen tapoja. Hän on kriitikon työssään korostanut taidekritiikin yhteiskunnallista tehtävää"Mononen ei piiloudu sanojensa taakse, vaan astuu vuorovaikutteiseen yhteistyöhön taiteilijan kanssa", perusteluissa todetaan.

Arvostelijapalkinto myönnetään ansioituneelle taidearvostelijalle kolmen vuoden välein.​Palkinnot (à 10 000 euroa) luovutettiin Kiasmassa 16.5.

MV
Julkaistu 17.5.2017 9:00 ,  Päivitetty 17.5.2017 10:05