Erkki Korpimäki pääsi kansainvälisten pöllöasiantuntijoiden Hall of Fameen

​Korpimäki nimetään kansainvälisen pöllökeskuksen Hall of Fameen maaliskuun
alussa Yhdysvaltain Houstonissa pidettävillä kansainvälisillä pöllöfestivaaleilla. Lisäksi Korpimäelle myönnetään Champion of Owls -palkinto, joka jaetaan vuosittain ansioituneelle, pitkän uran tehneelle pöllöjen ekologian tutkijalle.

Korpimäki on tutkinut 50 vuotta kestäneellä urallaan lähes kaikkien pohjoisen havumetsävyöhykkeen pöllöjen populaatiodynamiikkaa sekä pöllöjen vuorovaikutussuhteita saaliseläintensä kanssa. Hän on tutkinut muun muassa sitä, mitkä tekijät ovat johtaneet metsissä elävien pöllöjen, erityisesti helmi- ja varpuspöllökantojen, vähenemiseen.

Vielä puoli vuosisataa sitten helmipöllö oli Pohjois-Euroopan havumetsien runsaslukuisin petolintu. Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana sen kanta on kuitenkin vähentynyt nopeasti, mikä on pääasiassa seurausta vanhojen havumetsien vähenemisestä. Korpimäki on aktiivisesti tuonut esiin tarpeen säilyttää vanhat metsät, joissa pöllöt ja muut petolinnut pesivät.

Tunnustuksen ja palkinnon perusteluissa Korpimäkeä kiitetään kansainvälisesti tunnustetuksi helmipöllön asiantuntijaksi. Hän on julkaissut yli 280 tieteellistä artikkelia ja hänet on tunnistettu yhdeksi ekologian alan viitatuimmaksi tutkijaksi.

JV
Kuva: Marketta Raatikainen