​​Apurahat, tunnustukset ja palkinnot

Turun yliopiston valkosolututkimukselle Medix-palkinto
Tämänvuotinen Medix-palkinto on myönnetty Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan immunologian tutkimusryhmälle, jota johtaa professori Marko Salmi. Palkinnon jakaa Helsingin yliopisto ja sen suuruus on 20 000 euroa. Palkinto myönnettiin nyt 30. kerran.

Uudelle Turun yliopistosta johdetulle konsortiolle strategisen tutkimuksen neuvoston rahoitus
Professori Maija Setälän johtama konsortio on saanut rahoituksen strategisen tutkimuksen neuvostolta.

Hammaslääketieteen laitoksen parodontologian osastolle pohjoismainen nuoren tutkijan palkinto
Parodontologian osaston vieraileva tutkija Gökhan Kasnak (DDS, PhD) on voittanut pohjoismaisen parodontologian seuran (Scandinavian Society of Periodontology) Young Researcher Award -palkinnon.

Turun yliopiston hoitotieteen laitoksen koordinoimalle tohtorikoulutusverkostolle EU:n rakennerahaston alkurahoitus
Itämeren alueen maiden yliopistojen väliselle terveystieteiden tohtorikoulutusverkostolle myönnettiin EU:n Interreg-rahastosta 50 000 euron seed money -rahoitus kansainvälisten hankkeiden valmisteluun ja kehittämiseen.

Jättipotti Erasmus+-rahaa biolääketieteen koulutuksen kehittämiseen
Pohjoismainen biolääketieteen yhteistyöverkosto NordBioMedNet on saanut yli 350 000 euron suuruisen Strategiset kumppanuudet -rahoituksen EU:n Erasmus+-ohjelmasta. Rahoituksen avulla rakennetaan kaikille avoin biolääketieteen verkko-oppimisalusta Open Educational Resource – OER.

Matti Kaivosojalle Psykiatrian Tutkimussäätiön Mielenterveyspalkinto
Psykiatrian Tutkimussäätiön Mielenterveyspalkinnon on tänä vuonna saanut Turun yliopistossa kliinisenä opettajan toimiva LT Matti Kaivosoja. Palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, joka on toiminnallaan esimerkillisesti edistänyt mielenterveyteen kohdistuvaa tutkimusta ja kehittämistyötä. Mielenterveyden edistäminen ja häiriöiden ehkäisy kuuluvat palkinnon myöntämisperusteisiin.

Turun Yliopistosäätiölle merkittävä testamenttilahjoitus
Raunistulan pitkäaikainen apteekkari Kerttu Mäkelä testamenttasi viisi miljoonaa markkaa Turun Yliopistosäätiölle. Testamenttilahjoituksen turvin tullaan jakamaan apurahoja Turun yliopistossa tehtävään rintasyövän ja leukemian tutkimukseen.

KAUTE-säätiöltä apurahoja Turun yliopiston tutkijoille
KAUTE-säätiö on myöntänyt yhteensä lähes 800 000 euroa apurahoina kauppa- ja teknillistieteiseen tutkimukseen ja opiskeluun. Rahoitusta myönnettiin pääasiassa lupaaville post doc- ja väitöskirjatutkijoille. Turun yliopiston ja Åbo Akademin tutkijat saivat rahoituksesta yli 100 000 euroa.

Erityisavustusta opettajankoulutuksen kehittämiseen
Turun yliopiston koordinoimille hankkeille osoitettiin yhteensä 3,75 miljoonaa euroa haussa, jossa myönnettiin erityisavustusta opettajankoulutuksen kehittämishankkeisiin.

Riitta Pyykkö Euroopan laadunvarmistusrekisterin rekisterikomitean jäseneksi
Vararehtori Riitta Pyykkö on valittu Euroopan yliopistojen järjestö EUA:n esityksestä Euroopan laadunvarmistusrekisterin rekisterikomitean jäseneksi kaudelle 1.7.2017 - 30.6.2019.
<<    >>