​​Apurahat, tunnustukset ja palkinnot

Rahoitusta Saaristomeren matkailukohteiden ruokahävikkiä vähentävälle hankkeelle
Saaristomeren Suojelurahasto on myöntänyt rahoitusta viidelle uudelle hankkeelle. Yksi rahoitettavista kohteista on Turun yliopiston Brahea-keskuksen ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n yhteinen Ravinnekiertoa Saaristomeren matkailukohteissa -hanke.

Turun yliopiston opiskelijoiden startup-yritys palkittiin kansainvälisesti
Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) Start Up -ohjelmassa perustettu Bulletin.ai NY palkittiin tiistaina 26.6.2018 alan EM-kisoissa erikoispalkinnolla. Enterprise Challenge 2018 -tapahtuma järjestettiin Riiassa Latviassa.

Kaksi uutta opettajankoulutuksen kehittämishanketta Turun yliopistoon
Opetusministeriö on myöntänyt Turun yliopistolle yhteensä 1,1 miljoonaa euroa uusiin opettajankoulutuksen kehittämishankkeisiin. Hankkeilla tuetaan varhaiskasvatuksen kehittämistä.

Luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen akatemiahankkeet valittu – Turun yliopistoon kolme uutta akatemiahanketta
Suomen Akatemian luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta on valinnut rahoitettavaksi 70 uutta akatemiahanketta. Hankkeisiin myönnetään rahoitusta yhteensä noin 39,5 miljoonaa euroa pääasiassa nelivuotisille tutkimuksille. Turun yliopistoon rahoitusta myönnettiin kolmelle hankkeelle.

Minna Stolt valittiin kansainvälisen jalkaterapeuttijärjestön hallitukseen
Dosentti Minna Stolt Turun yliopiston hoitotieteen laitokselta on valittu kansainvälisen jalkaterapeuttijärjestön (International Federation of Podiatrists, FIP) hallitukseen Hong Kongissa järjestetyssä vuosikokouksessa. FIP edustaa jalkaterapia-alan yhdistyksiä maailmanlaajuisesti, ja sen toimintaa johtaa puheenjohtaja yhdessä hallituksen kanssa.

Turun yliopistolle rahoitus kolmeen nopean koulutuksen hankkeeseen
Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt Turun yliopistolle rahoituksen kolmeen hankkeeseen.

Professori Pirjo Nuutilalle vuoden 2018 Ray Kroc Scientific Award
Turun yliopiston aineenvaihduntatutkimuksen professori Pirjo Nuutila on saanut vuoden 2018 Ray Kroc -palkinnon (Ray A. and Robert L. Kroc Lecture Award). Palkinto myönnetään vuosittain ansioituneelle diabetestutkijalle. Tunnustus jaettiin 29.5. Uppsalan yliopistossa, jossa Nuutila piti luennon otsikolla "Lessons from metabolic disorders and type 2 diabetes using imaging”.

Kuusi uutta kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen akatemiahanketta Turun yliopistoon
Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta on valinnut rahoitettavaksi 53 akatemiahanketta, joita rahoitetaan noin 24,4 miljoonalla eurolla. Turun yliopistossa toteutetaan kuusi hanketta, joista kaksi toteutetaan laajempien konsortioiden osahankkeina.

Turun yliopistoon kaksi uutta terveyden tutkimuksen akatemiatutkijaa ja yksi kliininen tutkija
Suomen Akatemian terveyden tutkimuksen toimikunta on valinnut syyskuun 2017 haun perusteella 11 akatemiatutkijaa ja 10 kliinistä tutkijaa. Turun yliopistosta valittiin kaksi uutta akatemiatutkijaa ja yksi kliininen tutkija.

Turun yliopistoon viisi biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen akatemiahanketta
Suomen Akatemian biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta on myöntänyt rahoituksen 35 akatemiahankkeelle. Toimikunta myönsi Turun yliopistoon viisi akatemiahanketta ja käyttää kaikkien hankkeiden rahoitukseen yhteensä noin 18 miljoonaa euroa.
<<    >>