​​Apurahat, tunnustukset ja palkinnot

Syöpäsäätiöltä satojentuhansien eurojen tuki Turun yliopiston tutkijoille
Syöpäsäätiö jakoi ennätykselliset 6,5 miljoonaa euroa apurahoina syöpätutkimukseen. Turun yliopistosta suurimman apurahan sai professori, akateemikko Sirpa Jalkanen tutkimusryhmineen.

Turun korkeakoulujen yhteiselle CampusSportille tunnustusta
Liikuntapalvelu CampusSport on kuluneen syksyn aikana saanut sekä paikallisia, kansallisia että kansainvälisiä tunnustuksia. ‒ Tunnustukset ovat osoitus siitä, että olemme tehneet hyvää työtä ja korkeakoululiikuntapalveluita arvostetaan, iloitsee CampusSportin liikuntakoordinaattori Joonas Niemi.

Yliopistolaisille rahoitusta Tieteellä terveyteen -akatemiaohjelmasta
Suomen Akatemia on tehnyt päätökset Tieteellä terveyteen -akatemiaohjelmassa rahoitettavista tutkimushankkeista. Ensi vuoden alussa käynnistyvässä tutkimusohjelmassa rahoitetaan hankekonsortioita, jotka etsivät ratkaisuja rohkeilla tutkimusavauksilla suomalaisten kansanterveydellisiin ongelmiin. Suomen Akatemia rahoittaa ohjelmaa seitsemällä miljoonalla eurolla. Mukana yhteistyössä ovat myös Syöpäsäätiö, Lastentautien tutkimussäätiö, Suomen Lääketieteen säätiö ja Suomen Aivosäätiö, ja ne rahoittavat konsortioita yhteensä noin 1,95 miljoonalla eurolla.

Akatemiaprofessori Johanna Ivaskalle myönnettiin A.I. Virtanen -palkinto
Vuoden 2017 A.I. Virtanen -palkinto on myönnetty Turun yliopiston akatemiaprofessori Johanna Ivaskalle tunnustuksena uraauurtavasta ja ansiokkaasta solujen tarttumisominaisuuksia selvittävästä tutkimuksesta.

Eriarvoisuutta tutkivalle TITA-hankkeelle 2,1 miljoonan jatkorahoitus
Turun yliopiston koordinoima Eriarvoisuuden torjuminen niukkuuden aikana – Tackling Inequalities in Time of Austerity eli TITA-hanke on saanut Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvostolta 2,1 miljoonan euron jatkorahoituksen. Hankkeen toiminta jatkuu vuoden 2020 loppuun.

Turun yliopistosta lähtöisin oleva kasvuyritys palkittiin kansainvälisessä startup-kilpailussa
Precordior Oy on voittanut tämän vuoden University Startup World Cup (USWC) -kilpailussa yksityiskohtaiseen sydämen toiminnan tarkkailuun tarkoitetulla älypuhelinsovelluksellaan parhaan terveysteknologian älyratkaisun palkinnon.

Professori Juha Grönroosille tunnustuspalkinto ansioista vatsaelinkirurgian alalla
​Vatsaelinkirurgian professori, ylilääkäri Juha Grönroosille on myönnetty tunnustuspalkinto ansioistaan vatsaelinkirurgisten tautien tutkimuksen ja hoidon kehittäjänä. Palkinnon suuruus on 25 000 euroa.

Suurapuraha Yhdysvalloista lasten neuropsykiatristen häiriöiden tutkimukseen
Yhdysvaltalainen National Institute of Health on myöntänyt huomattavan, noin 2,5 miljoonan dollarin rahoituksen lasten neuropsykiatristen häiriöiden tutkimukseen. Viisivuotisesta rahoituksesta noin puolet ohjautuu Turun yliopistoon.

Suomalaiselta Tiedeakatemialta 113 000 eurolla apurahoja seitsemälle Turun yliopiston tutkijalle
Suomalainen Tiedeakatemia on jakanut lähes puoli miljoonaa euroa apurahoja humanististen ja yhteiskuntatieteellisten alojen tutkijoille Eino Jutikkalan rahastosta ja Emil Öhmannin säätiöstä. Turun yliopistosta apurahaa myönnettiin seitsemälle tutkijalle.

Jenny ja Antti Wihurin rahastolta merkittävä rahoitus fysiikan tutkimukseen ja merenkulkualan professuuriin
Jenny ja Antti Wihurin rahasto myönsi 170 000 euron apurahan Turun yliopiston Wihurin fysiikantutkimuslaboratoriolle ja 120 000 euron apurahan merenkulun logististen järjestelmien professuuriin, joka sijoittuu Turun yliopiston Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskukseen.
<<    >>