​​Apurahat, tunnustukset ja palkinnot

Kulutus ja elämäntapa Suomessa -tutkimusryhmälle vuoden 2018 Aineistopalkinto
Tietoarkisto on palkinnut sosiologien ja taloussosiologien Kulutus ja elämäntapa Suomessa -tutkimusryhmän vuoden 2018 Aineistopalkinnolla. Aineistosarja mahdollistaa suomalaisten kulutukseen ja elämäntapaan liittyvien asenteiden, arvomaailman ja poliittisen suuntautumisen muutoksen seurannan vuosituhannen vaihteesta lähtien.

Ensimmäinen Salomaa-palkinto myönnettiin Jean-Eric Pinille
Matemaatikko Jean-Eric Pin sai ensimmäisen Salomaa-palkinnon, joka myönnettiin vuosittain järjestettävän Developments in Language Theory -konferenssin yhteydessä Tokiossa torstaina 13.9.2018.

Aurora-tietokannalle tutkimusrahoituksen edistämisen tunnustuspalkinto
Turun yliopiston ylläpitämä Aurora-tietokanta sai tunnustusta perjantaina 24.8. Helsingissä pidetyillä tutkimuspalvelupäivillä. Palkinnon myönsi Suomen yliopistojen tutkimuspalvelujen verkosto Finn-ARMA. Palkinto myönnettiin sekä Turun yliopistolle että Suomen yliopistot UNIFI ry:lle, joka koordinoi rahoituksen hankkimisen Aurora-projektille.

Euroopan komission rahoitus SELMA-keskuksen koordinoimalle kulttuuristen traumojen siirtymistä käsittelevälle hankkeelle
Euroopan komission European Remembrance -ohjelma on myöntänyt rahoituksen monitieteiselle tutkimushankkeelle “#NeverAgain: Teaching Transmission of Trauma and Remembrance through Experiential Learning”. Kaksivuotisen hankkeen tavoitteena on tarkastella kätkettyjä vihamekanismeja, ennakkoluuloja ja normalisoituja alistamisen käytäntöjä, jotka opitaan sukupolvelta toiselle siirtyvien traumojen ja niitä ylläpitävien, usein harmittomilta vaikuttavien arkielämän käytäntöjen välityksellä. Hanketta koordinoi Turun yliopiston historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen tutkimuskeskus SELMA: Centre for the Study of Storytelling, Experientiality and Memory.

Rahoitusta Saaristomeren matkailukohteiden ruokahävikkiä vähentävälle hankkeelle
Saaristomeren Suojelurahasto on myöntänyt rahoitusta viidelle uudelle hankkeelle. Yksi rahoitettavista kohteista on Turun yliopiston Brahea-keskuksen ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n yhteinen Ravinnekiertoa Saaristomeren matkailukohteissa -hanke.

Turun yliopiston opiskelijoiden startup-yritys palkittiin kansainvälisesti
Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) Start Up -ohjelmassa perustettu Bulletin.ai NY palkittiin tiistaina 26.6.2018 alan EM-kisoissa erikoispalkinnolla. Enterprise Challenge 2018 -tapahtuma järjestettiin Riiassa Latviassa.

Kaksi uutta opettajankoulutuksen kehittämishanketta Turun yliopistoon
Opetusministeriö on myöntänyt Turun yliopistolle yhteensä 1,1 miljoonaa euroa uusiin opettajankoulutuksen kehittämishankkeisiin. Hankkeilla tuetaan varhaiskasvatuksen kehittämistä.

Luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen akatemiahankkeet valittu – Turun yliopistoon kolme uutta akatemiahanketta
Suomen Akatemian luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta on valinnut rahoitettavaksi 70 uutta akatemiahanketta. Hankkeisiin myönnetään rahoitusta yhteensä noin 39,5 miljoonaa euroa pääasiassa nelivuotisille tutkimuksille. Turun yliopistoon rahoitusta myönnettiin kolmelle hankkeelle.

Minna Stolt valittiin kansainvälisen jalkaterapeuttijärjestön hallitukseen
Dosentti Minna Stolt Turun yliopiston hoitotieteen laitokselta on valittu kansainvälisen jalkaterapeuttijärjestön (International Federation of Podiatrists, FIP) hallitukseen Hong Kongissa järjestetyssä vuosikokouksessa. FIP edustaa jalkaterapia-alan yhdistyksiä maailmanlaajuisesti, ja sen toimintaa johtaa puheenjohtaja yhdessä hallituksen kanssa.

Turun yliopistolle rahoitus kolmeen nopean koulutuksen hankkeeseen
Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt Turun yliopistolle rahoituksen kolmeen hankkeeseen.
<<    >>