​​Apurahat, tunnustukset ja palkinnot

Suomen Akatemia on valinnut uudet tutkijatohtorit ja akatemiatutkijat luonnontieteiden ja tekniikan aloille
Suomen Akatemian luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt rahoituksen 37 tutkijatohtorille ja 22 akatemiatutkijalle. Turun yliopistosta tutkijatohtorin rahoituksen sai kolme tutkijaa ja akatemiatutkijan rahoitus myönnettiin kahdelle yliopiston tutkijalle.

Varsinais-Suomen Kulttuurirahasto jakoi yli miljoonan tieteelle ja taiteelle
Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto jakaa tänä keväänä apurahoina ja opintostipendeinä yhteensä melkein 1,2 miljoonaa euroa. Turun yliopistosta apurahaa myönnettiin 45 henkilölle yhteensä 618 500 eurolla.

Turun Yliopistosäätiöltä yli miljoona euroa tutkimukseen
Turun Yliopistosäätiö on julkistanut kevään 2018 apurahat. Apurahoja myönnettiin Turun yliopiston tutkijoille, opettajille ja jatko-opiskelijoille 267 kappaletta, yhteensä 1 045 551 eurolla. Yleisrahaston lisäksi apurahoja jaettiin säätiön hallinnoimista 70 nimikkorahastosta.

Viisi uutta terveyden tutkimuksen akatemiahanketta Turun yliopistoon
Suomen Akatemian terveyden tutkimuksen toimikunta on valinnut rahoitettavaksi 36 uutta akatemiahanketta. Akatemiahankkeissa hakijat saavat rahoitusta tutkimusryhmän palkkaamiseen nelivuotisille tutkimuksille. Toimikunta myönsi rahoituksen viidelle Turun yliopistossa ja kahdelle Turun yliopistollisessa keskussairaalassa toteutettavalle hankkeelle.

Akatemiaprofessori Hannu Salmelle Suomen Tiedeseuran palkinto
Suomen tiedeseura myönsi professori Theodor Homénin palkinnon vuosijuhlassaan 27.4.2018.

Turun yliopistoon viisi uutta kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen akatemiatutkijaa
Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta on valinnut 20 uutta akatemiatutkijaa tulevalle viisivuotiskaudelle. Toimikunta on lisäksi myöntänyt kolmivuotisen rahoituksen 30 tutkijatohtorille. Toimikunta valitsi Turun yliopistosta viisi uutta akatemiatutkijaa ja myönsi rahoituksen kahdelle tutkijatohtorille.

Juha Räikkä Suomalaisen Tiedeakatemian jäseneksi
Käytännöllisen filosofian professori Juha Räikkä on valittu Suomalaisen Tiedeakatemian jäseneksi. Tiedeakatemian jäseniksi kutsutaan ansioituneita ja yleisesti arvostettuja kotimaisia ja ulkomaisia tieteenharjoittajia.

Turun yliopiston Kestävän kehityksen koulutusohjelma UNESCO-palkintoehdokkaana
Turun yliopiston Kestävän kehityksen koulutusohjelma KEKO on Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön valitsemana ehdokkaana UNESCON Japani-palkinnon saajaksi parhaasta kestävän kehityksen koulutuksesta tai koulutusprojektista. Suomesta valitaan vuosittain kolme ehdokasta kilpailuun.

Professori Johanna Niemi on valittu Vuoden naiseksi
Akatemiaprofessori Johanna Niemi on valittu Vuoden naiseksi. Suomen liike- ja virkanaisten liitto valitsi Vuoden naisen kevätkokouksessaan Kouvolassa 22.4.2018. Liitto on valinnut Vuoden naisen vuodesta 1955 lähtien.

ECOPRODIGI EU:n Itämeri-strategian lippulaivahankkeeksi
ECOPRODIGI-hankkeelle on myönnetty EU:n Itämeri-strategian lippulaivastatus. Meriteollisuuden ekotehokkuuden kehittämiseen keskittyvää hanketta koordinoi Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa Pan-Eurooppa Instituutti.
<<    >>