​​Apurahat, tunnustukset ja palkinnot

NOS-HS:n työpaja-apuraha pohjoismaisen kulttuuriomaisuuden laittoman kaupan ja suojelun tutkimuksen vahvistamiseen ja kansainväliseen edistämiseen
Pohjoismaisen ja kansainvälisen arkeologian, vanhojen aikojen historian sekä kulttuuriperinnön suojelun tutkimuksen kärjessä työskentelevälle tutkijaryhmälle on myönnetty NOS-HS:n (Nordiska samarbetsnämnden för humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning) työpaja-apuraha. Sillä rahoitetaan reilun kahden vuoden aikana järjestettävät kolme työpajaa Tukholmassa (vuoden 2019 puolivälissä), Oslossa ja Kristiansandissa (keväällä 2020) sekä Helsingissä (syksyllä 2020).

Suomen Lääketieteen Säätiön apuraha 30 turkulaiselle tutkijalle
Suomen Lääketieteen Säätiö jakoi tänä vuonna apurahoja kaikkiaan 208 tutkijalle. Turkulaisille tutkijoille myönnettiin yhteensä 30 apurahaa.

Professori Jorma Topparille kansainvälinen KFJ-palkinto
Turun yliopiston fysiologian professori Jorma Toppari on saanut tanskalaisen Rigshospitaletin kansainvälisen KFJ-palkinnon.

Emil Aaltosen säätiöltä rahoitusta koneoppimista hyödyntävälle tutkimukselle
Turun yliopiston tutkijat saivat kolme Emil Aaltosen Säätiön myöntämästä kahdeksasta 210 000 euron projektiapurahasta.

Liikesivistysrahasto myönsi apurahoja Turun yliopiston tutkijoille
Liikesivistysrahasto jakoi yli kolme miljoonaa euroa suomalaiseen kauppatieteelliseen tutkimukseen ja koulutukseen.

Syöpäsolujen hoitovastetta määrittävän jarrumekanismin tutkimukselle Syöpäsäätiön suurapuraha
Syöpäsäätiö on myöntänyt 450 000 euron suurapurahan Turun yliopiston kolmevuotiselle tutkimushankkeelle, jonka tavoitteena on selvittää syöpäsolun sisäisiä mekanismeja rintasyövässä ja pahanlaatuisessa aivosyövässä.

Pitkäjänteinen työ unisairauksien parissa toi Tarja Saaresrannalle Kliinisen silmän
Professori Tarja Saaresranta on saanut Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan vuoden 2018 Kliinisen silmän. Oppimateriaalin tuottajapalkinto myönnettiin radiologian opetusluokan kehittämisestä ja vuoden erikoislääkärikouluttajana palkittiin kirurgian ja gastrokirurgian erikoislääkäri Risto Gullichsen. Palkinnot jaettiin tiistaina 6.11. Turun Lääketiedepäivien avajaisissa.

Akatemiaprofessori Hannu Salmelle Alfred Kordelinin palkinto
Alfred Kordelinin säätiö on myöntänyt neljä 30 000 euron palkintoa. Akatemiaprofessori Hannu Salmen lisäksi säätiö palkitsi kirjailija Riina Katajavuoren, taiteilijaryhmä IC-98:n sekä Suomi-koulujen tuki ry:n. Palkinto myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on työssään merkittävällä tavalla toiminut suomalaisen sivistyksen puolesta.

Juho-Antti Mäkelälle Unto Outila -palkinto
Turun yliopiston tutkija Juho-Antti Mäkelä on saanut vuoden 2018 Unto Uotila -palkinnon. Mäkelä on kansainvälisesti meritoitunut miesten lisääntymisbiologian tutkija.

Orionin Tutkimussäätiön apuraha kahdelle Turun yliopiston tutkijalle
Orionin Tutkimussäätiö on myöntänyt 1 004 800 euroa apurahoina hakemusten perusteella vuodelle 2019. Suuria, enintään 50 000 euron suuruisia apurahoja myönnettiin 16 äskettäin väitelleelle tutkijalle tutkimustyön jatkamiseen. Suurista apurahoista kaksi tuli Turun yliopiston tutkijoille. Enintään 5 000 euron suuruisia apurahoja myönnettiin 65:lle väitöskirjaa tekevälle nuorelle tutkijalle.
<<    >>