​​Apurahat, tunnustukset ja palkinnot

Jarkko Laine -palkinto Anu Kaajan novellikokoelmalle Muodonmuuttoilmoitus
Kahden edellisen kalenterivuoden aikana julkaistulle, haastavalle kotimaiselle kaunokirjalliselle teokselle myönnettävän Jarkko Laine -palkinnon voittaja vuonna 2017 on Anu Kaaja novellikokoelmallaan Muodonmuuttoilmoitus (Teos 2015).

Turun yliopistoon kaksi uutta akatemiatutkijaa terveyden tutkimuksen alalle
Suomen Akatemian terveyden tutkimuksen toimikunta on valinnut syyskuun 2016 haun perusteella 12 uutta akatemiatutkijaa viisivuotiskaudeksi.

Uusia akatemiahankkeita Turun yliopistoon
Suomen Akatemian biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta on tehnyt päätöksen uusista akatemiahankkeista, joista Turun yliopistoon myönnettiin viisi.

Sini Monoselle E. J. Vehmaksen rahaston arvostelijapalkinto
Suomen Kulttuurirahaston E. J. Vehmaksen rahaston arvostelijapalkinto on tänä vuonna myönnetty taiteen tutkija, taidekriitikko Sini Monoselle sekä tietokirjailija, dosentti Harri Kalhalle.

Varsinais-Suomen Kulttuurirahasto jakoi apurahoja yli miljoonalla eurolla
Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto jakoi 16.5. pitämässään vuosijuhlassa lähes 1,2 miljoonaa euroa apurahoja tieteen, taiteen ja muun kulttuurin edustajille. Turun yliopistossa tehtävään tutkimukseen summasta osoitettiin yli 660 000 euroa.

Kaksi tutkijatohtorin akatemiarahoitusta bio- ja ympäristötieteiden alalle
Suomen Akatemian biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta on myöntänyt kolmivuotisen rahoituksen Maria Georgiadoulle ja Akira Takedalle.

Turun yliopiston biodiversiteettiyksiköllä kattava edustus merkittävissä ympäristöpaneeleissa
Saaristomeren tutkimuslaitos Seilin asemanjohtaja Jari Hänninen nimitettiin jäseneksi vasta perustettuun Itämeri-paneeliin, jonka tavoitteena on herättää yhteiskunnallista keskustelua ja vaikuttaa konkreettisesti vesiensuojeluun. Turun yliopiston biodiversiteettiyksiköllä on edustus myös Luontopaneelissa ja Arktisen neuvoston alaisessa CBird-merilintuasiantuntijaryhmässä.

Turun Yliopistosäätiö jakoi yli miljoona euroa tutkimukseen
Turun yliopistosäätiö jakoi Snellmanin päivän juhlassa 1 094 307 euroa apurahoina Turun yliopiston tutkijoille, opettajille ja jatko-opiskelijoille. Juhlassa korostettiin snellmanilaista ajattelua, jossa itsenäisyyteen liittyy vahva eurooppalainen vire.

Anne Roivaiselle 528 000 euron apuraha PET-kuvantamistutkimukseen
Jane ja Aatos Erkon säätiö on myöntänyt 528 000 euron apurahan professori Anne Roivaisen johtamalle tutkimusryhmälle, joka toimii PET-keskuksessa. Tulosten arvioidaan edistävän merkittävällä tavalla tulehdussairauksien diagnosointia, hoitokäytäntöjä sekä lääkekehitystä.

Neljä tutkijatohtorin akatemiarahoitusta luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen alalle
Suomen Akatemian luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt kolmivuotisen rahoituksen Anu Hynniselle, Anna Kirjavaiselle, Matthew Turnquistille ja Alexandra Veledinalle.
<<    >>