Juha Räikkä Suomalaisen Tiedeakatemian jäseneksi
Räikän keskeisiä tutkimusaiheita ovat etiikka, politiikan teoria, yksityisyyden suoja ja sen arvoperusta, kollektiivisen vastuun kysymykset, sodan etiikka ja filosofia sekä bioetiikka​.

Hän on kirjoittanut muun muassa teokset Ihmisen epätäydellisyydestä, Yksityisyyden filosofia, Esseitä etiikasta, Itsepetoksen filosofia, Katumuksen filosofia, Moraalin kanssa sekä Oikeudenmukainen yhteiskunta.

Suomalainen Tiedeakatemia on vuonna 1908 perustettu yleistieteellinen seura, jonka tehtävänä on edistää tieteellistä tutkimusta sekä toimia korkeatasoista tiedettä edustavien tutkijoiden yhdyssiteenä.

Tiedeakatemialla on yli 700 kotimaista ja 180 ulkomaista jäsentä, jotka on kutsuttu jäseniksi tieteellisten ansioidensa perusteella.  Tiedeakatemian humanistisessa osastossa voi olla kerrallaan enintään 139 alle 65-vuotiasta suomalaista jäsentä.

Turun yliopiston filosofian oppiaineesta Suomalaisen Tiedeakatemian jäseniä ovat myös professorit Olli Koistinen ja Eerik Lagerspetz.

Teksti: Erja Hyytiäinen
Kuva: Hanna Oksanen