Orionin Tutkimussäätiön apuraha kahdelle Turun yliopiston tutkijalle

​Orionin Tutkimussäätiö jakaa vuosittain sijoitustuottonsa sekä Orion Oyj:ltä saamansa lahjoituksen apurahoina nuorille tutkijoille tai äskettäin väitelleille tutkimustyön jatkamista varten.

Tutkimussäätiö on viime vuosina jakanut hakumenettelyyn perustuvia apurahoja vuosittain yhteensä lähes miljoona euroa eri tutkijoille lääketieteen, eläinlääketieteen, farmasian sekä niihin liittyvien luonnontieteiden, kuten kemian ja fysiikan, aloille.

Turun yliopiston tutkijoista suuren (15 000–50 000 euron) apurahan saivat:

• Mikael Oskari Ekblad, LT, erikoistuva lääkäri: The effects of prenatal smoking exposure on child's epigenetic signatures and later behavior problems: A genetically informed approach, 50 000 euroa
  • Jetro Jyrki Tuulari, LT: Brain states, modes and computational models: linking state-of-the art connectome models to neurotransmitters systems and brain development, 35 000 euroa

Lisäksi Orionin Tutkimussäätiö on myöntänyt pienempiä 2 000 - 5 000 euron suuruisia apurahoja 65 väitöstyötä tekevälle nuorelle tutkijalle tieteellistä tutkimustyötä varten. Näiden apurahojen arvo on yhteensä 319 800 euroa.

TJ

Seuraa uutisia (RSS)