Rahoitusta Saaristomeren matkailukohteiden ruokahävikkiä vähentävälle hankkeelle

​Rahoitettavan hankkeen tarkoituksena on herättää matkailijoiden huomiota omaan jätteenkäsittelyyn, erityisesti ruokahävikin tuomiin haasteisiin saaristokohteissa, joissa jätehuolto on haasteellista ja ympäristö herkkää. Tunnistettuja konkreettisia tavoitteita ovat:

• Vähentää ruokahävikin syntyä 30 prosenttia nykyisestä uusilla innovatiivisilla menetelmillä yhteistyössä palvelutuottajien kanssa viestinnän ja neuvonnan keinoin.
  • Motivoida matkailukohteiden ravintolapalveluita tarjoavia yrityksiä kompostoimaan syntyvä ruokahävikki tarjoamalla heidän käyttöönsä riittävän tehokas kompostori suhteutettuna kohteessa syntyvään biojätteeseen.
  • Tuotteistaa ruokahävikki matkailutuotteeksi tai -palveluksi sekä
  • motivoida veneilijöitä lajittelemaan jätteet ja hyödyntämään kompostoreja.

Ravinnekiertoa Saaristomeren matkailukohteissa -hanke kestää lokakuulle 2019, ja sille myönnetty rahoitus on enintään 10 000 euroa.

Centrum Balticum -säätiön Saaristomeren Suojelurahaston tavoitteena on tukea paikallisia tekoja ja toimintaa Saaristomeren pelastamiseksi.

>> Lisätietoa rahoitetuista hankkeista

JM