Turun yliopiston tutkijoille rahoitusta Parkinsonin taudin tutkimukseen

Väitöskirja-apurahoja jaettiin kahdeksalle tutkijalle. Neljässä tapauksessa aihepiiri liittyi aivojen hermokasvutekijöiden käyttöön Parkinsonin taudissa. Lisäksi rahoitettiin väitöstutkimusten kuvantamisprojekteja.

Säätiö tukee myös harvinaisempien liikehäiriösairauksien tutkimusta, tänä vuonna Wilsonin taudin ja dystonian tutkimusta.

Dystoniatutkimukseen annettiin jatkorahoitus. Siinä selvitetään dystonian esiintyvyyttä, sen liitännäissairauksia ja terveydenhuollon kuormittavuutta.

Muuhun tieteelliseen tutkimukseen jaettiin neljä apurahaa, mm. magnetiitin merkityksen ja Wilsonin taudin esiintyvyyden selvittämiseen. Kaikkiaan kliininen tutkimus sai seitsemän ja kokeellinen tutkimus viisi apurahaa. Rahoitus kohdistuu tänä vuonna usean väitöskirjatyön loppusuoralle.

Säätiö jakoi myös 16 matka-apurahaa. Matka-apurahan saajat esittelevät työnsä tuloksia kongresseissa.

Turusta apurahan väitöskirjatutkimukseen saivat

• Jaakkola Elina, LL, Turun yliopisto, 3 500 euroa tutkimukseen “Non-motor symptoms and brain dopamine transporter imaging in Parkinson's disease”
  • Mäkinen Elina, LK, Turun yliopisto, 2 000 euroa tutkimukseen “Dopamine transporter binding in the differential diagnosis and predicting outcomes in patients with Parkinsonism”
  • Ylikotila Pauli, LL, MSc, Turun yliopisto, 6 000 euroa tutkimukseen ”Perinnölliset tekijät Parkinsonin taudin synnyssä”

Turusta apurahan muuhun tieteelliseen tutkimukseen sai

• Sipilä Jussi, LT, VTK, neurologian erikoislääkäri, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Tyks, 2 000 euroa tutkimukseen ”Wilsonin tauti Suomessa”
Apurahojen saajat julkistettiin Suomen Parkinson-liiton kevätkokouksessa lauantaina 14.4.2018 Helsingissä. Suomen Parkinson-säätiö on vuosina 1997-2018 myöntänyt 257 apurahaa 129 tutkijalle, yhteismäärältään 1 279 877 €.

>> Lisätietoja ja kaikki apurahan saaneet:  www.parkinsonsaatio.fi

Seuraa uutisia (RSS)

Julkaistu 16.4.2018 13:50 ,  Päivitetty 16.4.2018 14:23