Visa Immonen Society of Antiquaries of London -seuran jäseneksi

Visa-Immonen-29.jpgSociety of Antiquaries of London on tieteellinen seura, joka edistää kansainvälisesti arkeologista, historiallista ja taidehistoriallista tutkimus- ja suojelutyötä. Seura valitsi 15.3.2018 kymmenen uutta jäsentä, heidän joukossaan arkeologian professori Visa Immonen.

Jäsenten nimittäminen on poikkeuksellisen tiukka prosessi, joten valituksi tuleminen on merkittävä kunnianosoitus. Se kertoo, että suomalainen tutkimus on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua, Immonen kertoo.

Valintaperusteissa kiitetään Immosen julkaisu- ja opetustyötä keskiajan materiaalisen kulttuurin tutkimuksen edistämiseksi Pohjoismaissa ja erityisesti Suomessa.

Seura tarjoaa merkittävän tutkijaverkoston, jota voin hyödyntää oppiaineen työn kehittämisessä ja näkyvyyden lisäämisessä, Immonen toteaa.

Uusia jäseniä voivat ehdottaa vain seuran kulloisetkin jäsenet eli Fellow’t. Uuden jäsenen nimittäminen edellyttää vähintään viiden jäsenen allekirjoittamaa ehdotusta, minkä jälkeen jäsenet äänestävät ehdokkaasta. Henkilön valinnan perusteena on tämän ansioituneisuus muinaismuistojen ja historian tutkimuksessa. Jäsenellä on oikeus käyttää nimensä jäljessä arvonimeä FSA eli Fellow of the Society of Antiquaries.

Seuran edeltäjä, College of Antiquities, perustettiin 1586. Nykyinen seura aloitti toimintansa 1707. Kuningas Yrjö II myönsi sille tieteellisen seuran erioikeudet 1751. Seuralla on nykyään noin 3 000 jäsentä.

Seuralla on mittava taide- ja esinekokoelma. Se myös omistaa 1570 rakennetun Kelmscottin kartanon, joka oli taiteilija William Morrisin maaseutukoti. Englannin ensimmäinen ja nykyisin erittäin merkittävä arkeologinen kirjasto kuuluu seuran alaisuuteen.

>> Society of Antiquaries of London: https://www.sal.org.uk/​​

​​​​