Verkkolehtiä ja blogeja

Verkkolehtiä

Baltic Rim Economies

bre-logo-150p.jpgPan-Eurooppa Instituutin neljännesvuosittain julkaisema keskustelufoorumi Baltic Rim Economies (BRE) seuraa Itämeren alueen kehitystä. Julkaisussa keskusteluun osallistuvat korkean tason julkisen ja yksityisen sektorin päätöksentekijät, akateemisen maailman edustajat sekä useat muut asiantuntijat.

calonian-kutsu.jpgCalonian kutsu

Oikeustieteellisen tiedekunnan alumneille suunnattu julkaisu ilmestyy vuosittain helmikuussa.

Diversity

diversity.jpgMonikulttuurisuuden ja yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen tutkimusverkosto MCNetin verkkolehti.

Futuuri

Tulevaisuuden tutkimuksen asiakkaille suunnattu Futuuri ilmestyy neljästi vuodessa.

futuuri-logo-250p.jpg>> Voit lukea Futuuria tai liittyä sen postituslistalle vierailemalla Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen verkkosivuilla.

Hiiskuttuahiiskuttua.jpg

Hiiskuttua on humanististen tiedekunnan historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen verkkolehti. Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvässä lehdessä tiedotetaan laitoksen piirissä tehtävästä tutkimuksesta, hankkeista, tapahtumista, uutisista, ainejärjestöjen toiminnasta ja muista ajankohtaisista asioista.

Liike

Liike on Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön verkkolehti, joka kertoo yksikön tutkimuksesta, opetuksesta, hankkeista ja tapahtumista. Verkkolehden pääteemoja ovat hyvinvointiala ja julkiset palvelut, luova talous ja johtaminen, yrittäjyys sekä aluetalous.

Mercurius

Mercurius-mercurius-kansi.jpgsidosryhmälehti kertoo Turun kauppakorkeakoulun tutkimus- ja opetustoiminnasta ja avaa näkymiä yhteistyöhön. Lehdessä tartutaan myös ajankohtaisiin, talouteen ja kauppatieteisiin liittyviin kysymyksiin.

Mercurius-lehti jaetaan kauppakorkeakoulun alueellisille ja valtakunnallisille yhteistyökumppaneille, alumneille ja muille toiminnasta kiinnostuneille.
Mercuriuksesta ilmestyy neljä numeroa vuodessa. Lehti julkaistaan verkossa näköislehtenä.

ote-verkkolehti.jpgOte-verkkolehti

Tiukka mutta lempeä ja luova OTE on Turun yliopiston luovan kirjoittamisen verkkolehti.

widerscreen.jpgWiderScreen

Akateeminen verkkolehti, joka keskittyy multimediaalisesti ja monitieteellisesti audiovisuaalisen ja digitaalisen kulttuurin tutkimuksen julkaisemiseen.

Blogeja

Turun yliopiston blogi

Turun yliopiston blogiin kirjoittavat yliopiston johto ja tutkijat. Blogin tavoitteena on luoda keskustelunavauksia yliopistoon ja tutkimukseen liittyvistä ajankohtaisista asioista.

>> Lue blogia

eduskuntatutkimus-blogi.jpg

Eduskuntatutkimuksen keskus

Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen blogi.

Kulttuurihistoria nyt!

khnyt2.jpgKulttuurihistorian blogisivusto tekee yksikön toimintaa läpinäkyväksi: mitä uutta tapahtuu opetuksessa ja tutkimuksessa ja millaisia hankkeita on käynnissä.

Vuonna 1972 perustettu kulttuurihistoria on Euroopan vanhimpia, ellei vanhin, alan täysimittainen oppiaine, jossa on mahdollista suorittaa kandidaatin, maisterin ja tohtorin tutkinnot kulttuurihistoriassa.

Centre for Collaborative Research – Kanava tutkimusyhteistyöhön

ccr.jpgCCR Tutkimuspalveluiden blogisivustolla jaetaan ajankohtaisia ajatuksia taloudesta.

CCR Tutkimuspalvelut on Turun kauppakorkeakoulun tutkimusyhteistyön kehittämisestä vastaava yksikkö. Se palvelee yrityksiä, julkisen sektorin toimijoita ja kauppakorkeakoulun omaa tutkimus- ja koulutushenkilöstöä.

Ex Ante, Exposed

Julkisen valinnan tutkimuskeskuksen (PCRC) blogissa tutkimuskeskuksen henkilökunta ja yhteistyökumppanit käsittelevät yhteiskunnallisia ja yhteiskuntatieteellisiä aiheita. Kirjoittajat ovat keskuksen monitieteellisen hengen mukaisesti filosofian, taloustieteen ja politiikan tutkijoita – ja tarvittaessa kaikkea siltä väliltä.

Lääketiede tänään

Lääketiede tänään -blogi kertoo lääketieteen tutkimuksesta, opetuksesta ja Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kuulumisista.

Terveyttä tieteestä

Terveystieteiden tohtoreiden ja tohtoriopiskelijoiden ylläpitämä blogi, jonka tavoitteena on keskustelun herättäminen tieteen mahdollisuuksista terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä.

TSEpustuksia - Ajatuksia TSE:n johtamisen laitokselta

tsepustuksia.jpgTSEpustuksissa Turun kauppakorkeakoulun johtamisen laitoksella vaikuttavat opettajat ja tutkijat kertovat toiminnasta yliopiston sisällä ja ulkopuolella: työstä, opiskelusta ja ajatuksistaan ajankohtaisista aiheista.

TSE Entre's Blog - What's up in entrepreneurship in Finland (and elsewhere)?

tseentreblog-100p.jpgTurun yliopiston kauppakorkeakoulun yrittäjyyden tutkimusryhmä TSE Entren blogi keskittyy ajankohtaiseen ja uuteen tutkimustietoon yrittäjyyden aihealueista.

TSE Entre julkaisee myös nettibulletinia, jossa kerrotaan tutkimusyksikön ajanohtaisista asioista:

>> Lue nettibulletin

Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen blogeja

>> Lue blogeja

Turku 2011 -seurantaohjelma

Turku 2011 -seurantaohjelmassa perehdytään kulttuurivuoden pitkäaikaisiin vaikutuksiin eri osa-alueilla.

TYYn blogi

tyyblogi.jpgTurun yliopiston ylioppilaskunnan blogissa TYYläiset kirjoittavat ajankohtaisista aiheista.

Filosofian oppiaine

Ajankohtaista tietoa ja uutisia filosofian oppiaineen tapahtumista.

>> Lue blogia

Bastusta ideaa -blogisarja

Bastusta ideaa -blogisarja marssittaa esiin Turun seudun toimijoiden ideoita ja ajatuksia siitä, mitä kiertotalous ja niin sanottu kuudennen aallon yritystoiminta voisivat alueella olla.

utu-export.jpgUTU Exports -blogisarja

Blogisarjassa koulutusviennin ammattilaiset avaavat koulutusviennin arkea.

Ympäristöuutisia ja -tutkimusta

Sivuilla on kommentteja ajankohtaisista ympäristöasioista ja tekstejä ladattavaksi.

>> Tutustu sivustoon ja lue blogia

Asiasana: Viestintä;