Elina Pirjatanniemi får utmärkelse för god vetenskapskommunikation
Meddelandet 11.1.2018, Åbo universitetet

​I prismotiveringen konstateras att Pirjatanniemi aktivt har deltagit i den aktuella samhällsdebatten och bland annat fört fram asylsökandes rättigheter, samt visat på hur mångfasetterade flyktingfrågorna är. I sina kommentarer har hon i synnerhet lyft fram barnens rättigheter i asylprocessen. Pirjatanniemi skriver kolumner i flera dagstidningar, bloggar, ger kommentarer och ställer upp som expert såväl i medierna som vid populärvetenskapliga evenemang.

Juris doktor Elina Pirjatanniemi är professor i statsrätt och folkrätt vid Åbo Akademi och direktör för Institutet för mänskliga rättigheter vid Åbo Akademi. Hon är alumn från både Åbo Akademi och Åbo universitet, samt docent vid Åbo universitet. Pirjatanniemi tilldelas priset för att hon är en utmärkt ambassadör för båda universiteten i Åbo, samt för Åbo stad.

Finlands universitets kommunikationsexperter delar årligen ut priset till en person eller en institution som meriterat sig som vetenskapskommunikatör. Priset utdelades första gången år 1986 då det instiftades för att hedra Åbo universitets informationssekreterare Jorma Rakkolainens minne och livsverk. Målet med priset är att aktivera och inspirera till att kommunicera forskning.

Bild: http://bildbank.abo.fi/

För mera information:
Professor Elina Pirjatanniemi, tel. 050 401 3735, e-post: elina.pirjatanniemi@abo.fi
Kommunikationsdirektör vid Åbo universitet, Anne Paasi, tel. 040 735 4858, e-post: anne.paasi@utu.fi
Kommunikationschef vid Åbo Akademi, tel. 0400 534 430, e-post: thurid.eriksson@abo.fi
Julkaistu 15.1.2018 9:50 ,  Päivitetty 15.1.2018 9:50