Choose Your Future luo uusille Turun yliopistolaisille mobiilioppaan

​Turun yliopiston tiedote 21.12.2016

Choose Your Futuren, kaupparekisterinimeltään CYF Digital Servicesin, takaa löytyy kuusi kauppakorkeakoulun markkinointikurssin yhdistämää opiskelijaa.

– Sovelluksemme tukee kotiutumista uudelle seudulle, oli tulija sitten turvapaikanhakija, opiskelija tai työn perässä muuttava, opiskelija ja yrittäjä Katerina Panina kertoo.

Ensimmäisenä sovelluksen ottaa käyttöön Turun yliopisto, joka tarjoaa palvelun ensi syksynä kaikille uusille opiskelijoilleen. Sovellus koostuu kolmesta osasta: info-, tapahtuma- ja kartta-osioista.

Turun yliopiston on ottanut yhdeksi keskeiseksi tavoitteekseen vahvistaa yrittäjämäistä asennetta ja yrittäjyyttä tukevia toimintatapoja koko yhteisössä. Väänäsen mukaan CYF Digital Servicesin perustaneiden opiskelijoiden toiminta on juuri sitä, mitä yliopisto haluaa edistää.

– Opiskelijoidemme perustama yritys on luonut hienon liikeidean, joka tukee myös tavoitteitamme tehdä Turusta Suomen paras opiskelukaupunki. Choose Your Futuren väki räätälöi sovelluksen sisällön juuri meidän opiskelijoillemme tarpeiden mukaisesti niin, että löytävät sieltä mahdollisimman helposti uudella asuinpaikkakunnallaan tarvitsemansa tiedon, Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen sanoo.

Yrityksen tavoitteena on myydä palvelua niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, ja kieliversioita tehdään asiakkaan tilauksen mukaisesti. Palvelun kustannuksista vastaa sen tilaaja, esimerkiksi kaupunki, yritys tai vaikkapa yliopisto, jotka tarjoavat palvelun määrittämilleen käyttäjille. Palvelun käyttäjälle se on maksuton, mutta edellyttää rekisteröitymistä. Näin palvelu mahdollistaa turvallisen yhteisön synnyn.

– Palvelu on kohdennettu ihmiselle, joka haluaa rakentaa elämänsä uuteen kaupunkiin, opiskelija ja yrittäjä Matti Sahi kertoo.

Tuoreet yrittäjät kuvaavat palveluaan sanalla glocal, joka yhdistää globaalin maailman paikallisiin tarpeisiin. Idea sovelluksesta syntyi Turun yliopiston kauppakorkeakoulunyliopistonlehtori Ulla Hakalan ja Joni Salmisen markkinoinnin kurssilla. Kurssilla otettiin osaa Yhdysvaltain ulkoministeriön ja Facebookin järjestämään kilpailuun, jonka tavoitteena oli kehittää radikalisoitumista ennaltaehkäiseviä ratkaisuja. Opiskelijat keksivät sovelluksen, jonka johtoajatuksena oli helpottaa ihmisten liittymistä osaksi yhteisöä ja näin ollen vähentää syrjäytymistä.

Palvelun ensimmäisen version käyttäjinä olivat turvapaikanhakijat. Mobiilisovellus antoi turvapaikanhakijalle hyödyllistä tietoa uudesta kotikaupungista hänen omalla äidinkielellään. Siihen linkittyi myös Facebook-sivusto, joka antoi mahdollisuuden vuorovaikutteisuuteen ja turvapaikanhakijoillekin soveltuvien tapahtumien esittelemiseen.

Choose Your Future voitti Facebook Global Digital Challengen ja pääsi esittelemään hankettaan Yhdysvaltain hallinnolle. Myöhemmin ryhmä sai kutsun myös YK:n yleiskokousviikon Rauha ja turvallisuus -osioon esittelemään toimintaansa.

Lisätietoja: Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen p. 02-333 6101, 040 701 1303, Choose Your Futuren yrittäjä Susanna Lahtinen, p. 0407051991, susanna(at)chooseyourfuture.fi.

**

Kaikki Turun yliopiston tiedotteet: www.utu.fi/tiedotteet

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 21.12.2016 10:20 ,  Päivitetty 21.12.2016 10:35

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto