Elina Pirjatanniemelle tunnustus esimerkillisestä tiedeviestinnästä
Turun yliopiston tiedote 11.1.2018

Palkinnon myöntäjät toteavat perusteluissaan, että Pirjatanniemi on osallistunut aktiivisesti ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun tuoden esille muun muassa turvapaikanhakijoiden oikeuksia sekä pakolaiskysymyksen moniulotteisuutta. Kommenteissaan hän on nostanut esille erityisesti lasten oikeuksia turvapaikanhakuprosessin aikana.

Pirjatanniemi kirjoittaa useisiin päivälehtiin kolumneja ja nettiin blogia sekä
kiitettävällä tavalla kommentoi ja toimii asiantuntijana sekä mediassa
että tieteen yleistajuistamiseen tähtäävissä tiedetapahtumissa.

Oikeustieteen tohtori Elina Pirjatanniemi työskentelee Åbo Akademissa oikeustieteen professorina ja Åbo Akademin ihmisoikeusinstituutin johtajana, hän on sekä Turun yliopiston että Åbo Akademin alumni sekä Turun yliopiston dosentti.

Palkitsijat toteavat Pirjatanniemen olevan erinomainen lähettiläs molemmille turkulaisyliopistoille sekä Turun kaupungille.

Suomen yliopistojen viestijät jakavat vuosittain palkinnon tiedeviestinnässä ansioituneelle henkilölle tai laitokselle. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1986, ja se perustettiin kunnioittamaan Turun yliopiston tiedotussihteeri Jorma Rakkolaisen elämäntyötä ja muistoa. Palkinnon tavoitteena on aktivoida ja innostaa viestimään tutkimuksesta.

Lisätietoja:
professori Elina Pirjatanniemi p. 050 401 3735, elina.pirjatanniemi@abo.fi
Turun yliopiston viestintäjohtaja Anne Paasi, p. 040 735 4858, anne.paasi@utu.fi ja Åbo Akademin viestintäpäällikkö Thurid Eriksson p. 0400 534430, thurid.eriksson@abo.fi

Julkaistu 11.1.2018 18:30 ,  Päivitetty 15.1.2018 12:06