Mediatiedotteet

Turun yliopisto lähettää vuosittain medialle satoja tiedotteita, joissa kerrotaan yliopiston tutkimuksesta ja muusta toiminnasta.

Mats Brommels, Tuuli Kaskinen, Jukka Mähönen ja Ritva Viljanen Turun yliopiston hallitukseen

Persoonallisuudella on väliä myös sinitiaiselle (Väitös: MSc Barbara Class, 27.10.2017, ekologia)

Sinitiaisen pesänrakennuskäyttäytymisellä odotettua matalampi perinnöllisyysaste

Liettuan ulkoministeri Linas Linkevičius luennoi Turussa aiheesta Security Situation in the Baltic Sea Region

Valtakunnalliset historiantutkimuksen päivät Turussa 19.–21.10.

Mediakutsu: Venäläis-suomalainen Life Sciences Center tiivistää Turun ja Pietarin yhteistyötä – tervetuloa seuraamaan keskuksen esittelyä

Tähtitieteilijät havaitsivat ensi kertaa näkyvän vastineen gravitaatioaaltolähteelle

Mediakutsu: Paikallista ruokaa tarjolle -tiedotustilaisuus Helsingissä 23.10.

Suojaavien vasta-aineiden synty vaatii perimän mutaatioita ja tiukan säätelyn (Väitös: MSc Paulina Budzynska, 20.10.2017, biolääketiede)

Fysiikan päivillä puhutaan gravitaatioaalloista ja avaruuden valloituksesta 17.10.

Väittelijä tarttuu uudella otteella Kantin filosofian perustaan (Väitös: VTM Markus Nikkarla, 21.10.2017, filosofia)

Presidenttiehdokkaat esittäytyvät eduskuntatutkimuksen keskuksen luentosarjassa

Mediakutsu: Bastu kokoaa eri alojen avaintoimijat Turun keskustavision ympärille 17.10.

Toimitusjohtaja Panu Routila on Turun kauppakorkeakoulun vuoden alumni

Mediakutsu: Symposium pureutuu somen kissavideoihin, Trumpin Twitter-vihaan ja nettifanikulttuuriin 12.–13.10

Loppuvuodesta syntynyt lapsi saa ADHD-diagnoosin todennäköisemmin

Uudet professorit luennoivat opettajankoulutuksesta, ikääntymisestä ja lasten kasvoluiden murtumista

Tuore teos paljastaa, pitääkö naapuria tervehtiä ja voiko kättelystä kieltäytyä

Bioetiikkapäivä pureutuu SOTE-uudistuksen oikeudenmukaisuuteen ja tasavertaisuuteen

LiMuKe-hanke kerää maatalousmuovijätettä Salossa, Forssassa ja Tervakoskella viikolla 43

Monet venäläistaustaiset käyttävät sekä Suomen että Venäjän terveyspalveluja

Väitöstutkimus selvitti Lymen borrelioosin aiheuttaman tautitaakan eri puolilla Suomea (Väitös: LL Eeva Feuth, 13.10.2017, lääketieteellinen mikrobiologia ja immunologia)

Yli 400 matemaattisten aineiden opettajaa Turussa 6.–7.10.

American Voices -seminaari Turun yliopistolla 6.–7.10.

Lasten ja nuorten tietokonetomografiatutkimusten säteilyannoksissa huomattavia eroja (Väitös: FM Hannele Niiniviita, 13.10.2017, radiologia)

Tule tutustumaan turkulaisten kehittämään avaruussäteilymonitoriin ja suomalaiseen nanosatelliittiosaamiseen – Avaruusrekka parkkeeraa Turun yliopistolle

Tutkijat ja yhteiskunnalliset vaikuttajat kokoontuvat Turkuun keskustelemaan uskonnosta ja etnisestä toiseudesta

Äidin raskaudenaikainen D-vitamiinin puute lisää lapsen riskiä sairastua MS-tautiin (Väitös: LL Julia Åivo, 6.10.2017, neurologia)

Lasten yksinäisyys ei ole lisääntynyt neljännesvuosisadan aikana

Mediakutsu: Akateemisen hiphop-tutkimuksen symposium Turun yliopistossa 5.–6.10.2017

Forum Marinumissa alkaa kiehtova yleisöluentosarja merestä ja kulttuurista

Valtakunnallinen liiketoimintaosaamisen verkko-opintokokonaisuus käynnistyy

Turun yliopisto tuo tutkitun tiedon Kirjamessuille

Turun Tutkijoiden yö ja Tieteen päivät menestys

Suuret kysymykset -yleisöluentosarja Turun yliopistolla 3.10. alkaen

Tiedon merkitys yritysten hankintatoimessa kasvaa (Väitös: DI Vesa Kilpi, 6.10.2017, toimitusketjujen johtaminen)

Muuttuneet tajunnantilat ovat ihmismielen virtuaalitodellisuuksia (Väitös: DI Levente Móró, 6.10.2017, psykologia)

Kaupunkiluonto lisää viihtyvyyttämme ja edistää terveyttämme – tervetuloa Turun kaupunkiluontoa käsittelevään seminaariin 11.10.

Työnohjauksella ja prosessikonsultoinnilla saadaan vaikuttavia oppimistuloksia työelämän muutoksissa

Uusia näkökulmia luun muodostumiseen ja ylläpitoon (Väitös: M. Tech Ameya Bendre, solubiologia ja anatomia, 6.10.2017)

Tutkimus mielenterveystaitojen itseopiskelusta käynnistyy Turussa

Terveyskampus Turku on kansainvälisesti merkittävä osaamiskeskittymä / Hälsocampus Åbo är ett internationellt sett betydelsefullt kunskapskluster