Mediatiedotteet

Turun yliopisto lähettää vuosittain medialle satoja tiedotteita, joissa kerrotaan yliopiston tutkimuksesta ja muusta toiminnasta.

Mediakutsu: Eläköön 22 040! -esitys tuo teatterin ja tieteen samalle lavalle

Tutkija tavoittelee vedyn muuttamista metalliksi (Väitös: MSc Sergei Sheludiakov, 3.3.2017, fysiikka)

Rasvakudoksen tuottamat hormonit yhteydessä verisuonen seinämän muutoksiin (Väitös: LL Liisa Saarikoski, 3.3.2017, sisätautioppi)

Turun yliopisto viettää vuosijuhlaa 28.2.

Äidin raskaudenaikainen stressi on yhteydessä tulehdusproteiinitasojen muutoksiin

Jättirotta, caramba-pistiäinen, huovuttaja ja varaani – suomalaistutkijoiden löytämät uudet eläinlajit herättävät huomiota maailmalla

Turun yliopisto sai yli 2,3 miljoonaa infrastruktuurien rahoitukseen

Kukkaloistoa kasvitieteellisessä puutarhassa hiihtolomaviikolla

Omaelämäkerrallisessa muistelussa on tärkeää myös se, mistä kertoja vaikenee (Väitös: FM Anna Hynninen, 25.2.2017, folkloristiikka)

Suomella on mahdollisuus nousta kiertotalouden asiantuntijamaaksi

Turun yliopisto ja Raision lukio ovat sopineet yhteistyöstä yrittäjyysopetuksessa

Väitöstutkimus siirtää yrittäjyyden edistämisen näkökulman rakenteista ja malleista toimijoihin (Väitös: FM Kirsi Peura, 17.2.2017, yrittäjyys)

Tietokonetomografia on hyvä kuvausmenetelmä nilkan tekonivelen pysyvyyttä uhkaavan osteolyysin havaitsemisessa (Väitös: LL Ia Kohonen, 17.2.2017, radiologia)

Väitös todisti päivystyspisteiden tulehdusarvo- ja hengitystiepikatestit luotettaviksi (Väitös: LL Lauri Ivaska, 17.2.2017, lastentautioppi)

Hän, se, tää, toi – henkilöön viittaavilla pronomineilla on puheessa eri säännöt kuin kirjoituksessa (Väitös: FM Katri Priiki, 17.2.2017, suomen kieli ja suomalais-ugrilainen kielentutkimus)

Demoskene on säilyttänyt elinvoimaisuutensa (Väitös: TkL, TaM Markku Reunanen, 17.2.2017, digitaalinen kulttuuri)

DigiKoeAjo-hanke tarjoaa ilmaisia IoT-laitekokeiluja Varsinais-Suomen pk-yrityksille

Muovijätteen kierrätys kiinnostaa maatalousyrittäjiä

Lisätyn todellisuuden sovellus kertoo Hämeen linnan Ritarisalin historiasta

Mediakutsu: Opettajille avoin konferenssi yhteisöllisyydestä ja osallisuudesta

Nivelreumasta aiheutuu potilaalle merkittävää haittaa (Väitös: LL Sini Tuominen, 10.2.2017, sisätautioppi)

TeMu Fabrics voitti Bastun haastekilpailun jätetekstiiliä hyödyntävällä ideallaan

Turun yliopisto promovoi 12 kunniatohtoria

Teknologia tutuksi itse kokeilemalla – teknologian esittelypäivä PK-yrityksille

Väittelijä löysi uusia solun kasvutekijäviestintää sääteleviä mekanismeja (Väitös FM Anna Knittle, 10.2.2017, lääketieteellinen biokemia ja genetiikka)

Biotalouden uusimmista mahdollisuuksista ja biotalouteen liittyvän tutkimusosaamisen kaupallistamisesta keskustellaan Turussa 10.2.2017 pidettävässä seminaarissa.

Osalla potilaista sepelvaltimot paranevat hitaasti pallolaajennuksen jälkeen (Väitös: LL Ville Varho, 10.2.2017, kardiologia ja kardiovaskulaarilääketiede)

Sydän- ja verisuonitautien lapsuuden riskitekijät säilyvät aikuisuuteen (Väitös LL Jonna Juhola, 3.2.2017, kardiologia kardiovaskulaarilääketiede)

Seiliä kehitetään osana Turun yliopiston luonnon monimuotoisuuteen liittyviä toimintoja

New avenue for anti-depressant therapy discovered

Arktisen kauppamerenkulun edellytykset Pohjoisreitillä vähäiset vielä pitkään (Väitös: KTM Tuomas Kiiski, 3.2.2017, toimitusketjujen johtaminen)

Tutkijat keräävät vuoden 1918 muistoja Turusta ja lähiseuduilta

Mediakutsu: Bastun haastekilpailun voittaja selviää 31.1.

Väittelijän kehittämä menetelmä parantaa laitteiden energiatehokkuutta (Väitös: MSc Muhammad Yasir, 4.2.2017, fysiikka)

Lähiruokakuluttajalle on tärkeää tuntea ruokansa tuottaja

Tutkijat löysivät uuden väylän masennuksen hoitoon

Seminaari ruotsin kielen merkityksestä Suomessa 31.1.

Laaja DNA-tutkimus paljasti uusia keinoja tulehduksellisten sairauksien hoitoon

Turun yliopiston hallitus: Tekniikan yliopistotasoiselle koulutukselle vakava tarve Lounais-Suomessa

Mediakutsu TSE for the Future FORUM -seminaariin 27.1.: SOTE ‒ Ratkaisun avaimet ohjauksessa ja johtamisessa?

Opettajille avoin konferenssi yhteisöllisyydestä ja osallisuudesta

Uhkaava susi, viekas kettu — neuvostoliittolaisten pilakuvien eläinhahmot paljastivat “totuuden” vihollisesta (Väitös: FM, MPhil Reeta Kangas, 27.1.2017, venäjän kieli)

Ruokavallankumous muuttaa alan ammattilaisten osaamistarpeita

Turun yliopistosta valmistui 169 tohtoria ja 1702 ylemmän tutkinnon suorittanutta