Mediatiedotteet

Turun yliopisto lähettää vuosittain medialle satoja tiedotteita, joissa kerrotaan yliopiston tutkimuksesta ja muusta toiminnasta.

Tutkimus: Levän fotosynteesi mahdollistaa hiilineutraalin biopolttoaineen tuotannon

Pitkäkään lasten kotihoito ei välttämättä heikennä äidin uranäkymiä (Väitös: VTM, KTM Sirpa Weckström, 4.5.2018, sosiaalipolitiikka)

Työstressi lyhentää työuria merkittävästi (Väitös: LL Anne Juvani, 4.5.2018, kansanterveystiede)

Äitiys voi olla akateemiselle uralle voimaannuttava kokemus

Uniikit etsintäresurssit auttavat yrityksiä löytämään uusia mahdollisuuksia (Väitös: KTM Tommi Pukkinen, 4.5.2018, yrittäjyys)

Turkulaiset palkitsevat perjantaina vuoden humanistitohtorin, kaksi humanistimaisteria ja humanistiteon

Turun yliopistossa kehitetty innovaatiokonsepti käyttöön Singaporessa yhteistyössä merialan globaalien toimijoiden kanssa

Sairaanhoitajan muistot avaavat näkökulman jääkäriliikkeeseen, Lotta Svärd -järjestöön ja suomalaiseen SS-pataljoonaan (Väitös: FM Elina Virtanen, 5.5.2018, kulttuurihistoria)

Tiederisteily keräsi lähes 400 lasta ja nuorta merelle tutustumaan luonnontieteisiin

Ruskean rasvan toimintaan vaikuttaa kylmän lisäksi myös ruokailu (Väitös: MSc Mueez U Din, 28.4.2018, kliininen fysiologia)

Turun yliopiston Kestävän kehityksen koulutusohjelma UNESCO-palkintoehdokkaana

Neurokognitiivisten häiriöiden esiintyvyys miesvangeilla on yleisväestöä suurempaa (Väitös: PsM Tiina Tuominen, 27.4.2018, psykologia)

Turun yliopiston ohjelmistotekniikan ja tekoälyn muuntokoulutus vastaa työmarkkinoiden tarpeisiin

Leikkausta edeltävä potilasohjaus vahvistaa selkäleikkauspotilaan voimavaroja (Väitös: TtM Jukka Kesänen, 27.4.2018, hoitotiede)

Saaristomeri kaipaa suojelua – tervetuloa seminaariin 25.4.2018

Avoimeen lähdekoodiin perustuva yhteistyö voi olla avain yrityksen menestykseen (Väitös: MSc Jose Teixeira, 20.4.2018, tietojärjestelmätiede)

Eläköityminen lisää vapaa-ajan istumisen määrää

Uusi menetelmä tehostaa merkittävästi biovedyn ja muiden biokemikaalien valmistusta

Seminaari kuohunnan ja radikalismin vuodesta 1968 perjantaina 20.4.

Mediakutsu: Lastiturvallisuus ja raskaan liikenteen valvonta

Lihavuuteen ja diabetekseen vaikuttavan ruskean rasvan toimintaa voidaan tutkia magneettikuvauksella (Väitös: LL Milja Holstila, 20.4.2018, radiologia)

NMR metabolomiikkaa voidaan hyödyntää tutkittaessa kasvien stressinsietokykyä (Väitös: MSc Tahereh Jafari, 20.4.2018, kemia)

Köyhäinhuoneesta yliopistoksi: Sirkkalan kasarmin historia Hiiskuttua-verkkolehden kevätnumerossa

Yleisöluennolla käsitellään Pohjois-Korean politiikkaa olympialaisiin liittyen

Keskusteleva päiväseminaari kirjastojen ja lukemisen roolista media- ja tietoyhteiskunnassa 13.4.

Perjantaina 13.4. epäonnistumisen kysymyksiin keskittyvän symposiumin pääpuhujana populaarimusiikin tutkimuksen uranuurtaja Simon Frith

Vaikuttavimmat pelikokemukset eivät ole hauskoja (Väitös: FM Jukka Vahlo, 14.4.2018, folkloristiikka)

Suomen Majakkaseura esittelee toimintaansa Studia Maritima -luennolla

Siitepölykausi on alkanut myöhässä

Väittelijä kehitti menetelmiä suurten datamäärien analysointiin (Väitös: FM Joni Virta, 13.4.2018, tilastotiede)

Yliopistoseura jakoi apurahoja Turun yliopiston opiskelijoille

Syöpää sairastavat lapset liikkuvat liian vähän – väittelijä selvitti aktivoivien videopelien vaikuttavuutta liikunnan lisäämisessä (Väitös: TtM Lotta Hamari, 6.4.2018, hoitotiede)

Turun yliopistoon 25 971 hakijaa kevään yhteishaussa – asema toiseksi suosituimpana yliopistona säilyi

Vastuu kaupunkitilasta tarkoittaa kaupungista välittämistä (Väitös: FM Riina-Mari Lundman, 3.4.2018, maantiede)

Uusi pikatesti tunnistaa borrelioosin nopeasti

Väitöstutkimus osoittaa työmarkkinajärjestöjen johtavan roolin Suomen politiikassa (Väitös: VTM Anders Blom, 6.4.2018, poliittinen historia)

Turun yliopisto myy tietotekniikan koulutusohjelman Vietnamiin ensimmäisenä Suomessa

Taidetta ja värikkäitä kukkia pääsiäisenä esillä kasvitieteellisessä puutarhassa

Liikkuvassa kesäkoulussa ideoidaan tietotekniikan innovaatioita Suomen maailmanperintökohteisiin

Tutkimus pureutuu evakkojen vastaanottohaluun ruotsinkielisillä alueilla

Mediakutsu: Symposiumissa etsitään keinoja puuttua lapsiin ja nuoriin kohdistuvaan väkivaltaan

Missä ja miten eläkeläiset liikkuvat? Tutkimushanke ryhtyy selvittämään eläkeläisten liikuntaympäristöjä

Riikka Korja on Turun Vuoden dosentti

Tutkimus: Maahanmuuttoviraston kansainvälistä suojelua koskevat ratkaisukäytännöt ja tulkinnat ovat kiristyneet

Japani-päivä tuo esille mahdollisuudet oppia japanin kieltä ja kulttuuria Turussa

Venäjä futiskisojen isäntänä: seminaari jalkapallon, politiikan ja median välisistä kytköksistä 23.3.

Monitieteisessä työpajassa tarkastellaan uhrin identiteetin rakentamista ja uhriutumisen strategista käyttöä

Tiedekeskus Tuorlan avoimissa ovissa planetaarioesityksiä, tähtinäytöksiä ja yleisöluentoja

Tutkimus selvittää vaihtoehtohoitojen käytön ja rokotekriittisyyden syitä ja historiaa

Fysiikan päivillä tutustutaan pimeään aineeseen ja mustiin aukkoihin 21.–23.3.
<<    >>