Mediatiedotteet

Turun yliopisto lähettää vuosittain medialle satoja tiedotteita, joissa kerrotaan yliopiston tutkimuksesta ja muusta toiminnasta.

Kiinteistösäätiö lahjoittaa Turun yliopistolle 270 000 euroa

Vieraan kielen sanojen kirjoitusasu aktivoituu puhetta kuunneltaessa (Väitös: FM Outi Veivo, 29.6.2017, ranska)

Magneettisen mikromaailman kautta lähemmäs uutta tietotekniikkaa (Väitös: FM Jussi Tikkanen, 30.6.2017, fysiikka)

Älykkäitä teknologioita hyödyntävien organisaatioiden tulee panostaa jatkuvuuden hallintaan (Väitös: MSc Marko Niemimaa, 22.6.2017, tietojärjestelmätiede)

Turun Kauppaseuran säätiö lahjoittaa Turun yliopistolle 85 000 euroa

Kasvitieteellisen puutarhan työpaja antaa lapsille pörriäisagentin valmiudet

Uutuusteos kuvaa matemaatikko Arto Salomaan uraa ja elämää

Jättimäiset galaksit ryhmittyvät riviin naapurigalaksien kanssa

Uusia mahdollisuuksia Alzheimerin taudin hoitomuotojen tehon arvioimiseen (Väitös: FM Anniina Snellman, 16.6.2017, kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede)

Mediakutsu: Kansainvälinen Futures of a Complex World -konferenssi Turussa 12.‒13.6.

Probiooteista hyötyä ienterveyteen (Väitös: HLL Heli Jäsberg, 16.6.2017, kariologia ja korjaava hammashoito)

Populaari huumori auttoi käsittelemään 1800-luvun modernisaatiota (Väitös: FM Heidi Hakkarainen, 17.6.2017, kulttuurihistoria)

EU:n immateriaalioikeuspolitiikka ei tarjoa riittävää vapautta kehittyvissä maissa (Väitös: MSc, LL.M Dip. Daniel Acquah, 13.6.2017, oikeustiede)

Osa tekonivelmalleista voi aiheuttaa luun liukenemista (Väitös: LL Helka Koivu, 16.6.2017, ortopedia ja traumatologia)

Järvimuta paljastaa ilmastossa tapahtuneita muutoksia (Väitös: FM Saija Saarni, 12.6.2017, geologia)

Merenkulun teemapalkinto merenkulkuneuvos Jussi Mälkiälle

Eläimet yhteiskunnallisina toimijoina – tervetuloa uutuusteoksen julkistukseen 12.6.

Pohjoismainen väestötieteen symposiumi pureutuu eriarvoisuuteen

Jyrki Katainen ja Corina Creţu tutustuivat Itämeren meripelastusoperaatioihin

Pauli Aalto-Setälästä työelämäprofessori Turun yliopistoon

Väittelijä löysi uuden työkalun diabeteksen tutkimukseen (Väitös: FM Kirsi Mikkola, 10.6.2017, kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede)

Avotoimistomelulla on monenlaisia haittoja – mutta ongelmiin löytyy myös ratkaisuja (Väitös: PsM Annu Haapakangas, 9.6.2017, psykologia)

Turun yliopistolle lähes 2 miljoonaa euroa profilaatiorahoitusta Suomen Akatemialta

Suomea kiertävä #HereIstand. Martti Luther, reformaatio ja sen vaikutus -näyttely Turussa 5.–15. kesäkuuta

Lääkeyhtiö MSD ja Terveyskampus Turku -toimijat solmivat raamisopimuksen ‒ yhteistyö vahvistaa Turun asemaa life science -alan kansainvälisenä osaamiskeskittymänä

Turun yliopisto osti Ruissalon kasvitieteellisen puutarhan kiinteistön

Vanhuus 100-vuotiaassa Suomessa: monitieteinen Gerontologia 2017 -kongressi Turussa 7.–9. kesäkuuta

Nauraminen vapauttaa endorfiineja aivoissa

Ohitusleikkaus voi viedä sepelvaltimotautipotilaan ennenaikaiselle työkyvyttömyyseläkkeelle (Väitös: LL Anna Lautamäki, kardiologia ja kardiovaskulaarilääketiede, 9.6.2017)

Turun yliopiston Wihurin fysiikantutkimuslaboratorio täyttää 60 vuotta

Arkeologit paikansivat Aimalan keskiaikaisen kirkkomaan

Äidin raskausajan masennus- ja ahdistusoireilu voi heikentää hänen muistitoimintojaan

Empatia perustuu aivojen opioidijärjestelmään

Jo pieni määrä kovatehoista intervalliharjoittelua vaikuttaa terveen sydämen aineenvaihduntaan (Väitös: FM, LitM Marja Heiskanen, 9.6.2017, kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede)

Turun yliopiston tutkijat kehittivät valaisimiin ja diagnostiikkaan edullisen ja auringonvalon sävyä tuottavan materiaalin

Uusia työkaluja kvanttisysteemien dynamiikan ymmärtämiseen ja kontrollointiin (Väitös: FM Jaakko Lehto, 2.6.2017, teoreettinen fysiikka)

PET-symposiumin avoin yleisöluento: Mitä aivotutkimus paljastaa ihmisen tunteista?

Öljyjatropa-kasvi on varteenotettava bioenergian lähde kehittyvissä maissa (Väitös: MSc Ang Dawa Lama, 29.5.2017, ympäristötiede)

Turun yliopiston promootiossa vihitään 136 tohtoria ja 12 kunniatohtoria

Rahoitusmarkkinoiden kehittyneisyys parantaa talouden kasvua – mutta liian suuri velka voi vaimentaa sitä (Väitös: VTL Pasi Ikonen, 26.5.2017, kansantaloustiede)

Väitöstutkimus tarjoaa tietointensiivisille b2b-yrityksille uusia tapoja luoda lisäarvoa asiakkaille (Väitös: MSc Mekhail Mustak, 24.5.2017, markkinointi)

Lääkintöneuvos Sakari Alhopuro tekee merkittävän lahjoituksen Turun yliopistolle

Mediakutsu konferenssiin Helsingissä 23.5.: Alustatalous haastaa markkinoiden sääntelyn

Historiateos valottaa hammaslääketieteen opiskelua 1960-luvun Turussa

Teknologia tutuksi itse kokeilemalla – teknologian esittelypäivä PK-yrityksille Raumalla 23.5.

Mainonnalla Neuvostoliittoon! Puolalaiset vaateviejät raivasivat tilaa markkinoinnin keinoin (Väitös: FM Mila Oiva, 27.5.2017, kulttuurihistoria)

Researchers Invented Tools from Flashes of Light for Decoding and Controlling Signalling Circuits in Living Cells

Tutkijat kehittivät vilkkuvasta valosta uuden työkalun elävien solujen tulkitsemiseen ja kontrollointiin

Mediatilaisuus: Professori Tuula Putus kertoo uusinta tietoa rakennusten homeongelman hoidosta