Virtuaalinen ideatori ottaa kuluttajat mukaan elintarvikkeiden tuotekehitykseen

​Turun yliopiston tiedote 27.12.2016

Virtuaalinen innovaatiotori toimii kuluttajien ja yritysten kohtauspaikkana, jossa yritys ottaa kuluttajia mukaan tuotekehityksensä ideointiin tai esimerkiksi kysyy kuluttajien näkemystä sopivasta pakkausratkaisusta ja tuotteen ilmeestä. Yrityksille kuluttajien näkemykset ovat tärkeitä tuottaakseen juuri oikeanlaisia tuotteita asiakkailleen ja erottuakseen kilpailijoista. Kuluttajien kuuntelu tuotekehitysvaiheessa minimoi kehitettävien tuotteiden virheitä ja siten yhteistyössä kuluttajan kanssa kehitetyille tuotteille on aitoa kysyntää asiakaskentässä.

Virtuaalisen ideatorin takana on Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen ruokaketjun kehitys- ja yhteistyöhanke, Innotori. Hankkeen tavoitteina ovat alueiden pienten ja keskisuurten yritysten kilpailukyvyn parantuminen, yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen sekä aktivoida uusien tuote- ja palvelukonseptien syntyä ruokaketjussa. Ideatorin luojat ovat lounaissuomalaisia, mutta vastaajiksi ja toimintojen käyttäjiksi toivotaan kuluttajia joka puolelta Suomea.

Lounais-Suomi on Suomen ruoka-aitta. Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella on useita ruokaketjun kärkiyrityksiä ja vahvaa elintarviketutkimusosaamista. Alueella tuotetaan mm. viljaa ja vihanneksia. Noin viidesosa Suomen avomaaviljelmistä ja kasvihuoneyrityksistä sijaitsee Varsinais-Suomessa ja munivia kanoja on yli 2 miljoonaa; Tämä on yli 60 prosenttia Suomen kanoista. Se on myös merkittävä kalanviljelyalue. Teollisuuden jalostamista vihanneksista ¾ ja lähes kaikki kotimaiset herkkusienet tuotetaan Satakunnassa ja alueella on vahvaa lihantuotantoa. Kokonaisuudessaan elintarvikeyrityksiä Lounais-Suomen alueella on reilut 500, joista yli 90 prosenttia on mikro- tai pk-yrityksiä.

Hankkeen rahoitus tulee Varsinais-Suomen ja Satakunnan ELY-keskuksien kautta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta ja on käynnissä vuoden 2018 loppuun asti.

Lisätietoja hankkeesta ja virtuaalisesta ideatorista:
Pauliina Ojansivu
Projektikoordinaattori
Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus
Turun yliopisto
040 152 7840
pauliina.ojansivu(at)utu.fi

**

Kaikki Turun yliopiston tiedotteet: www.utu.fi/tiedotteet


 

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 27.12.2016 10:45 ,  Päivitetty 27.12.2016 10:46

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto