Turun yliopiston tiedote 28.2.2013

JULKAISUVAPAA 28.2.2013 klo 18.15

Sari Ruusumo on Turun yliopiston Vuoden alumni

Kongressipäällikkö, filosofian maisteri Sari Ruusumo on valittu Turun yliopiston Vuoden alumniksi. Valinta julkistettiin Turun yliopiston vuosijuhlassa 28.2.2013.

Turun kaupungin matkailutoimisto Turku Touringin kongressiyksikön päällikkönä työskentelevä Sari Ruusumo on tarmokkaasti ja menestyksekkäästi tukenut Turun yliopistoa kansainvälistymisessä auttamalla tutkijoita kongressien hakemisessa, suunnittelussa sekä markkinoinnissa.

- Ehdottomasti hienointa työssäni on, kun ihmiset inspiroituvat ja innostuvat. Tiedemiehissä syttyy halu näyttää vieraille kotikaupunkinsa ja sitä ympäröivän saariston parhaat puolet ja historiallisten kohteiden kauneus, Ruusumo kertoo.

Turussa käy Suomen kaupungeista toiseksi eniten kongressivieraita vuodessa. Määrä vaihtelee 35 000 ja 45 000 kävijän välillä.

Sari Ruusumo opiskeli Turun yliopistossa maantiedettä. Hän valmistui vuonna 1994. Opiskeluajalta Ruusumon mieleen ovat jääneet esimerkiksi luennot, joilla käsiteltiin vanhojen teollisuusalueiden uusia käyttömahdollisuuksia kaupunkitilassa.

- On inspiroivaa, että nykyisessä työssäni saan suunnitella tilaisuuksia Logomon ja Manillan kaltaisiin upeisiin vanhoihin teollisuusrakennuksiin, Ruusumo sanoo.

Ruusumo on tehnyt esimerkillistä ja kannustavaa työtä käydessään kertomassa nuorille opiskelijoille työelämästä ja omasta urapolustaan.

- Olen aina ihaillut sitä, kuinka Yhdysvalloissa ollaan ylpeitä omasta yliopistosta. Aktiivisen alumni -ja mentorointitoiminnan myötä tämä hieno kulttuuri on leviämässä meillekin.

Vuoden alumnin tunnustus myönnetään vuosittain Turun yliopiston kasvatille, joka on toiminnallaan edistänyt Turun yliopiston ja suomalaisen yhteiskunnan menestystä.

Vuosijuhlassa jaettiin neljätoista Turun yliopiston muistomitalia

Turun yliopiston 93. vuosijuhlaa vietettiin torstaina 28.3. Turun akatemiatalon juhlasalissa. Tervehdyssanat lausui rehtori Kalervo Väänänen ja juhlapuheen piti Suomen Akatemian pääjohtaja Heikki Mannila.

Juhlassa jaettiin yliopiston muistomitalit seuraaville Turun yliopiston professori emeritoille ja emerituksille: Harri Andersson, Lars Björne, Peter Dean, Irmeli Helin, Antti Jokela, Jyrki Kauppinen, Pekka Niemi, Hannu Nurmi, Seppo Pyrhönen, Raimo Salokangas, Olli Simell, Marketta Sundman, Jorma Tenovuo ja Keijo Virtanen.

Kongressipäällikkö Sari Ruusumon kuva on osoitteessa http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/Documents/tiedotteet/Sari_Ruusumo.jpg
Kuvaaja: Hanna Oksanen

Lisätietoja: