Turun yliopiston tiedote 16.5.2011

Street Life -seminaari pohtii katutilojen käytön oikeuksia 20. - 21.5.

Turun yliopistossa järjestetään 20. - 21.5.2011 kansainvälinen Street Life -seminaari, jonka aikana Turkuun kokoontuu 80 tutkijaa ja taiteilijaa pohtimaan kaupunki- ja katutilojen käyttöä.

Tilaisuuden järjestäjät ovat tavattavissa seminaarin ilmoittautumisen yhteydessä Turun yliopiston päärakennuksen aulassa Yliopistonmäellä perjantaina 20.5. klo 9.00 - 9.50.

Seminaarin kantavana kysymyksenä on kaupungin väliaikaisuus sekä eri ihmisryhmien oikeus katutilojen käyttöön ja haltuunottoon. Osa seminaarista toteutetaan tieteellisellä työryhmätyöskentelyllä, mutta suuri rooli on myös kadulle jalkautumisella sekä tiedettä ja taidetta yhdistävällä ohjelmalla.

Seminaarin pääpuhujat ovat professori Tim Cresswell Royal Hollowayn yliopistosta, professori Don Mitchell Syracusen yliopistosta sekä emeritusprofessori Gunnar Olsson Upsalan yliopistosta. Esityksissään pääpuhujat keskustelevat kaupunkiin liittyvistä merkityksistä, oikeudesta kaupunkitilaan sekä tieteen ja taiteen välisistä kytköksistä. Seminaarin tieteelliseen ohjelmaan kuuluu myös esityksiä liittyen muun muassa mediakaupunkiin, kaupungin väliaikaisuuteen ja julkiseen tilaan.

Seminaari toteutetaan yhteistyössä mm. Eurocultured-katukulttuurifestivaalin, Integroidun tanssin ja teatterin päivien, Turku365 -projektin, teatteriryhmä Rollerin, taiteilijajärjestö Arte ry:n sekä lukuisten yksittäisten taiteilijoiden kanssa.

Seminaari on osa Turun yliopiston maantieteen osaston Street Life -tutkimushanketta ja se kuuluu Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmistoon.

Lisätietoja seminaarista ja seminaarin ohjelma: http://www.sci.utu.fi/projects/maantiede/streetlife

Yhteystiedot:
Hankkeen johtaja Päivi Rannila, p. 040 537 4265, paivi.rannila@utu.fi