Hakeminen korkeakoulujen yhteishaussa

​Turun yliopiston yhteishaun hakukohteisiin haetaan 14.-28.3.2018
 

Kuka voi hakea yhteishaussa?

Yhteishaussa kandidaatin ja maisterin tutkintoon voivat hakea kaikki yleisen korkeakoulukelpoisuuden omaavat hakijat (ks. "hakukelpoisuus yhteishaussa").
 • Useimmiten sinun täytyy osallistua valintakokeeseen voidaksesi tulla hyväksytyksi.
 • Jos olet ylioppilas, voit tulla valituksia joihinkin hakukohteisiin myös pelkän ylioppilastutkintotodistuksesi perusteella (biolääketiede, kauppatieteet, matematiikka, fysiikka, kemia, tietojenkäsittelytieteet, biotekniikka, tietotekniikka.)
Yhteishaussa hakevat myös sellaiset hakijat, jotka hakevat alemman korkeakoulututkinnon perusteella suorittamaan ylempää korkeakoulututkintoa suomen kielellä. Näille hakijaryhmille on Opintopolussa kuitenkin omat hakukohteensa.

Sähköinen hakulomake 

Yhteishaussa haetaan sähköisellä hakulomakkeella.

 • Hakulomakkeen voit täyttää hakuaikana verkossa osoitteessa www.opintopolku.fi.
 • Voit hakea kuuteen eri hakukohteeseen ja sinun on asetettava hakukohteet ensisijaisuusjärjestykseen. Joissakin tiedekunnissa hakukohteiden määrä on rajoitettu maisterihakukohteiden osalta.
 • Hakuajan päättymisen jälkeen et voi enää muuttaa hakukohteitasi tai hakulomakkeella ilmoittamaasi ensisijaisuusjärjestystä.
 • Tarkista huolellisesti, että valitset hakulomakkeelle sellaiset hakukohteet, joihin olet pohjakoulutuksesi perusteella hakukelpoinen. Esimerkiksi jos olet ylioppilas, et ole hakukelpoinen 2-vuotiseen ylempään  korkeakoulututkintoon.

Ohjeita yhteishaussa hakemiseen ja hakulomakkeen muuttamiseen hakuaikana on koottuna Opintopolkuun.

Korkeakoulukelpoisuuden osoittavien liitteiden toimitus

Yhteishaussa 14.3.–28.3.2018 hakevan on toimitettava pyydetyt liitteet yliopistoon 13.4.2018 klo 15.00 mennessä. Mikäli et toimita hakukelpoisuuden osoittavia liitteitä määräaikaan mennessä, sinua ei voida katsoa hakukelpoiseksi opiskelija-valinnassa eikä hakemustasi yliopistoon voida hyväksyä.

Sinun tulee toimittaa kopio korkeakoulukelpoisuuden osoittavasta todistuksesta, mikäli olet suorittanut tai suoritat jonkin seuraavista:

 • IB-, EB-, Reifeprüfung- tai AICE-tutkinnon,

 • ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon, erikoisammattitutkinnon tai niitä vastaavan koulutuksen,

 • tutkinnon ulkomailla,

 • suomalaisen ylioppilastutkinnon ennen vuotta 1990.

Todistuksen ei tarvitse olla oikeaksi todistettu. Mikäli tulet hyväksytyksi, sinun tulee toimittaa alkuperäinen todistus nähtäväksi hakijapalveluihin, minkä jälkeen opiskelupaikkasi voidaan katsoa lopulliseksi.

Jos suoritat tutkinnon keväällä 2018:

Jos suoritat edellä mainittua tutkintoa ja sen suorittaminen on hakuajan päätyessä kesken, sinun on toimitettava 13.4.2018 mennessä oppilaitoksesi antama väliaikainen arvio tutkinnon valmistumisesta. Suomessa suoritettavasta ammatillisesta tutkinnosta voit toimittaa vaihtoehtoisesti opintorekisteriotteen. Hyväksytyn opiskelijan on esitettävä lopullinen tutkintotodistus viimeistään 10.7.2018.

Lisäksi IB- ja EB-tutkinnon keväällä suorittavan tulee toimittaa lopulliset arvosanat viimeistään 13.7.2018 klo 15.00.

HUOM! Jos suoritat suomalaisen ylioppilastutkinnon keväällä 2018, sinun ei tarvitse toimittaa todistusta, sillä ylioppilastutkinnon tiedot saadaan ylioppilastutkinto-lautakunnalta.

Jos tutkintosi on suoritettu ulkomailla:

Mikäli ulkomailla suorittamasi tutkinnon todistus tai ennakkoarvio ei ole suomen-, ruotsin- tai englanninkielinen, sinun tulee toimittaa todistuksesta tai ennakkoarviosta myös auktorisoidun kääntäjän tekemä suomen-, ruotsin- tai englanninkielinen käännös (ei koske IB-, EB- tai Reifeprüfung–tutkintoja).

Todistusten toimittaminen:

Lähetä todistuksesi sähköpostitse osoitteeseen hakemusliitteet@utu.fi. Lähetä todistuskopiot yhtenä tiedostona, ja nimeä se omalla nimelläsi (Sukunimi Etunimi). Suositeltava tiedostomuoto on pdf.

Hyväksyminen yhteen hakukohteeseen

Sinulle tarjotaan yhteishaussa pääsääntöisesti yhtä korkeakoulupaikkaa. 

 • Sinut valitaan korkeimmalle asettamaasi hakukohteeseen, johon valintamenestyksesi riittää yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen ilmoittamien valintaperusteiden mukaisesti, ja sinulle tarjotaan tätä paikkaa vastaanotettavaksi.
 • Kaikkien valintojen tulosten julkaisun jälkeen voi kuitenkin olla tilanteita, joissa sinulle tulee mahdollisuus valita, minkä paikan otat vastaan.

 >> Opintopolku.fi

 
Asiasana:
Tagit:
opintopolku_large-fi.png

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto