Hakeminen korkeakoulujen yhteishaussa

Kuka voi hakea yhteishaussa?

Yhteishaussa voivat hakea kaikki yleisen korkeakoulukelpoisuuden omaavat hakijat. Ylioppilaiden ja muulla vastaavalla koulutustaustalla hakevien valintamenettelyyn kuuluu pääsääntöisesti valintakokeisiin osallistuminen. Joihinkin hakukohteisiin valinta tapahtuu pääsääntöisesti todistuksen perusteella.
 
Yhteishaussa hakevat myös sellaiset hakijat, jotka hakevat alemman korkeakoulututkinnon perusteella suorittamaan ylempää korkeakoulututkintoa suomen kielellä. Samassa haussa hakevat siis sekä ylioppilaana hakevat että alemman korkeakoulututkinnon suorittaneet. Näille hakijaryhmille on kuitenkin olemassa omat hakukohteensa.

Sähköinen hakulomake 

Yhteishaussa haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Hakulomakkeen voi täyttää hakuaikana verkossa osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakija voi hakea kuuteen eri hakukohteeseen ja hänen on asetettava hakukohteet ensisijaisuusjärjestykseen.

Huomaathan, että hakuajan päättymisen jälkeen et voi enää muuttaa hakukohteitasi tai hakulomakkeella ilmoittamaasi ensisijaisuusjärjestystä. Tarkista huolellisesti, että valitset hakulomakkeelle sellaiset hakukohteet, joihin olet pohjakoulutuksesi perusteella hakukelpoinen. Esimerkiksi jos olet ylioppilas, et ole hakukelpoinen sellaiseen hakukohteeseen, jossa saa opinto-oikeuden vain 2-vuotiseen ylempään  korkeakoulututkintoon.

Ohjeita yhteishaussa hakemiseen ja hakulomakkeen muuttamiseen hakuaikana on koottuna Opintopolkuun.

Korkeakoulukelpoisuuden osoittavien liitteiden toimitus

Yhteishaussa 15.3.–5.4.2017 hakevan on toimitettava pyydetyt liitteet yliopistoon 20.4.2017 klo 15.00 mennessä. Tämä määräaika koskee myös kaikkia hakukeväänä valmistuvia hakijoita, ja heidän on toimitettava määräaikaan mennessä oppilaitoksen antama opintosuoritusote tai väliaikainen arviointi tutkinnon valmistumisesta. (Ei koske hakukeväänä suomalaisen ylioppilastutkinnon suorittavia hakijoita.)

Edellä mainitun lisäksi hakukeväänä 2017 valmistuvan on toimitettava kopio lopullisesta korkeakoulukelpoisuuden antavasta tutkintotodistuksestaan yliopistolle 8.6.2017 klo 15.00 mennessä. IB- tai EB-tutkinnon suorittaneen on toimitettava lopulliset arvosanatiedot yliopistolle heti tutkintotodistuksen saatuaan, viimeistään 14.7.2017 klo 15.00 mennessä.

Hyväksyminen yhteen hakukohteeseen

Hakijalle tarjotaan yhteishaussa pääsääntöisesti yhtä korkeakoulupaikkaa. Hakija valitaan hänen korkeimmalle asettamaansa hakukohteeseen, johon hänen valintamenestyksensä riittää yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen ilmoittamien valintaperusteiden mukaisesti. Hakijalle tarjotaan tätä paikkaa vastaanotettavaksi. Kaikkien valintojen tulosten julkaisun jälkeen voi kuitenkin olla tilanteita, joissa hakijalle tulee mahdollisuus valita, minkä paikan ottaa vastaan.korkeakoulujen yhteishaussa

 >> Opintopolku.fi

 
Asiasana:
Tagit:
opintopolku_large-fi.png

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto