Uusi opiskeluoikeus on tallennettu Nettiopsuun

Käyttäjätunnus IT-palveluihin  

Yliopiston IT-palveluiden käyttöön vaaditaan voimassaoleva käyttäjätunnus. Käyttäjätunnuksen saamisen ehtona on, että olet ilmoittautunut Turun yliopistoon läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi. 

Saat käyttäjätunnuksesi ja salasanasi osoitteessa: https://idm.utu.fi valitsemalla "Aktivoi käyttäjätunnuksesi verkkopankkitunnuksilla" (edellyttää suomalaista henkilötunnusta). Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta ja pankkitunnusta, voit noutaa käyttäjätunnuksesi IT-palvelupisteeltä. Varaudu esittämään virallinen henkilötodistus. 

Voit aktivoida tunnuksesi 1.6.2017 alkaen, jolloin saat käyttöösi mm. utu-sähköpostiosoitteen ja pääset kirjautumaan Nettiopsuun. Kattavat palvelut ovat käytössäsi 1.8.2017 alkaen, mm. kirjaston tietokannan palvelut.  

Utu-sähköpostiosoite on yliopiston virallinen sähköposti, jota käytetään yliopiston kaikkeen asiointiin ja johon tulee yliopiston tiedotteita ja ohjeita. 

Poissaolevaksi ilmoittautuneilla on käytössä rajoitetut palvelut, mutta poissaolevaksi ilmoittautuneidenkin on syytä aktivoida tunnuksensa mm. sähköpostitiedotteiden saamiseksi.

 

Nettiopsu  

Turun yliopiston opintorekisteriin Nettiopsuun kirjataan kaikkien Turun yliopiston opiskelijoiden tiedot.
 
·         Ilmoittaudu yliopistoon läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi.
·         Tulosta todistus yliopistoon ilmoittautumisesta.
·         Selaa opinto-opasta ja tee henkilökohtainen opintosuunnitelma hops.
·         Tarkasta opiskeluoikeutesi ja seuraa opintoajan rajauksen laskurilla opiskeluoikeuden voimassaoloa.
·         Ilmoittaudu kurssille ja tenttiin.
·         Tarkasta opintosuorituksesi ja tulosta suoritusote pdf-muodossa. Opiskelijan on itse huolehdittava siitä, että suoritusote on ajan tasalla! Tallennukset tehdään opetuksen antaneessa oppiaineessa tai laitoksella.
·         Hae vaihtoon.
·         Muuta yhteystietosi ja ilmoita muuttunut kotikuntasi.
·         Vaihda tietojen luovutuslupa.
 
Kirjaudu Nettiopsuun osoitteessa: https://nettiopsu.utu.fi Kirjautumiseen tarvitaan edellä mainittu Turun yliopiston IT-palveluiden käyttäjätunnus.
 
Nettiopsun ohjeet opiskelijalle yliopiston Intranetissä (vaatii utu-tunnuksen): https://intranet.utu.fi/index/nettiopsu-opiskelijalle/Sivut/default.aspx
 
 

Ilmoittautuminen yliopistoon 

Ilmoittautuminen läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi sekä ylioppilaskunnan jäsenyys ovat voimassa lukuvuoden 2017-2018. Ilmoittautuminen yliopistoon tehdään lukuvuosittain.
 
Ohjeet seuraavan lukuvuoden ilmoittautumisesta annetaan touko-kesäkuussa 2018.
 
Ohjeet ovat luettavissa yliopiston verkkosivuilta ja niistä tiedotetaan sähköpostitse utu-sähköpostiosoitteeseen, joten muista aktivoida käyttäjätunnuksesi! 
 

Opiskelijakortti, opiskelutodistukset

Ylioppilaksunnan jäsenyyteen oikeutetut

  • Jos olet ilmoittautunut läsnäolevaksi perus- tai jatkotutkinto-opiskelijaksi tai vaihto-opiskelijaksi, voit tilata opiskelijakortin.

Kortti tilataan ja maksetaan verkossa

Opiskelijakorttiasiat hoidetaan Turun yliopiston ylioppilaskunnassa TYYssä. Uusia kortteja tehdään elokuusta alkaen. Katso TYYn yhteystiedot: www.tyy.fi . Saatuasi opiskelijakortin se käy useimmiten todisteena yliopistoon ilmoittautumisesta (mm. VR, Matkahuolto).

  • Mahdollinen vanha opiskelija- tai lukiolaiskortti on useimmissa tilanteissa voimassa vielä syyskuussa ja ylioppilaskunnan jäsenmaksutosite käy ruokaloissa tositteena ilmoittautumisesta syyskuun loppuun saakka. 
  • Voit tarvita todistuksen VR:tä tai Matkahuoltoa varten ennen opiskelijakortin saamista. Saat sen esimerkiksi näin: tulosta tarvittava lomake VR:n tai Matkahuollon sivuilta (www.vr.fi tai www.matkahuolto.fi ) ja pyydä varmennus opiskelija- ja hakijapalveluista.  
Opiskelijaetuudet ovat voimassa lukuvuoden alettua eli 1.8.2017 jälkeen. Opiskelijaetuuksissa vaaditaan useimmiten ilmoittautuminen läsnäolevaksi opiskelijaksi. Saat tarvittaessa todistuksen läsnä- tai poissaolevaksi ilmoittautumisesta tiedekunnalta tai opiskelija- ja hakijapalveluista. Voit tulostaa todistuksen myös itse Nettiopsusta, jos et tarvitse virallista leimattua todistusta. 
 

Pidä yhteystietosi ajan tasalla! 

Osoitteesi on saatu hakulomakkeesta. Muista ilmoittaa opiskelupaikkakunnan osoitteesi. Nimi- ja osoitetietoja ei päivitetä väestötietojärjestelmästä, joten on tärkeää, että ilmoitat muutoksista yliopistolta lähetettävän postin saamiseksi. Uuden osoitteen ilmoitat Nettiopsussa.
 
Opiskelijoiden henkilötiedot siirretään automaattisesti tietohallinnon ylläpitämään käyttäjätietokantaan, yliopiston intranetin käyttäjähakuun ja yliopiston kirjaston tietokantaan.
 
·         Opiskelijoiden nimi- ja yhteystietoja voidaan luovuttaa opintorekisteristä myös yliopiston ulkopuolelle:
·         Tietoja ei luovuteta suoramarkkinointiin.
·         Yhteystietoja voidaan luovuttaa tutkimustarkoituksiin.
·         Muuhun tarkoitukseen, esim. opiskeluun liittyvään tiedottamiseen ja mielipidetiedusteluihin voit halutessasi sallia tai kieltää yhteystietojesi luovutuksen (tällaisia tietojen kysyjiä ovat mm. ylioppilaskunta ja ammattijärjestöt).
 
Nyt opintorekisterissä oleva tieto luvasta on kerätty Oili-ilmoittautumispalvelun kautta tai hakulomakkeella. Luvan voit muuttaa Nettiopsun kautta. 
 

Erillisopinnot: opiskeluoikeus ja sen voimassaoloaika

 
Opiskeluoikeus on voimassa vain niissä opinnoissa ja sen ajan, joihin päätös on tehty. Opiskeluoikeuden ja sen voimassaolon voit tarkastaa Nettiopsusta.
 
Mikäli haluat jatkoaikaa opintojen suorittamiseen tai haet kokonaan uutta opiskeluoikeutta, on sinun täytettävä uusi hakemus. Hakemuksen ja ohjeet löydät yliopiston verkkosivulta. 

JOO-opinnot

Jos opintosi ovat ns. JOO-opintoja (JOO = joustava opinto-oikeus), voit hakea niihin jatkoaikaa tai uusia oikeuksia JOO-ohjeiden mukaisesti. JOO-opintoihin tarvitset puollon kotiyliopistostasi. Haku JOO-opintoihin tapahtuu joko sähköisesti tai paperilla riippuen kotiyliopistostasi. Tarkemmat ohjeet ja hakulomake verkossa: www.joopas.fi. 

Verkostojen opiskeluoikeudet

Jos sinulla on ennestään tutkinnonsuoritusoikeus Turun yliopistossa saamassi verkoston erillisopinto-oikeus on merkitty tutkinto-oikeuden rinnalle. Ilmoittautuminen yliopistoon tapahtuu tutkinto-opiskelijan ilmoittautumismenettelyn mukaisesti.

Vaihto-opiskelijat

Jos olet kirjoilla vaihto-opiskelijana, sait Ilmoittautuessasi vaihto-opiskelijan ns. Course Card:in, johon on merkitty Turun yliopiston opiskelijanumero. Muistathan, että kaikkien Erasmus- ja Nordplus –vaihtoopiskelijoiden pitää palauttaa ECTS Learning Agreement –lomake Turun yliopiston kv-palveluihin. 

 

Muuta

Aiemmin Turun yliopistossa kirjoilla olleet

Jos olet aikaisemminkin ollut kirjoilla Turun yliopistossa, olet saanut jo aiemmin Turun yliopiston opiskelijanumeron. Sama numero säilyy sinulla edelleen. Jos aiemmin myönnetty opiskeluoikeus on edelleen voimassa, näkyy se oheisessa otteessa. Mikäli et tällä hetkellä jatka opintojasi siinä, voidaan se merkitä ei-voimassaolevaksi. Ota tarvittaessa yhteyttä opiskelijakeskukseen.
 
Mikäli olet ottanut uuden opiskelupaikan vastaan, mutta et ole vielä ilmoittautunut yliopistoon, muistathan tehdä sen saamiesi ilmoittautumisohjeiden mukaisesti!  

Aiemmat tutkinnot tallennetaan Nettiopsuun lokakuun aikana

Suoraan maisterivaiheeseen tai jatkotutkintoon hyväksytyille opiskelijoille merkitään opiskelijavalintaan vaikuttanut aiempi korkeakoulu- tai muu tutkinto. Tämä tieto päivitetään opintorekisteriin lokakuun aikana. Voit tarkastaa tallennetut tietosi Nettiopsusta Opiskelijatiedot –kohdasta ja opintosuoritusotteelta. 

Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto