Asuminen

Turun Ylioppilaskyläsäätiö (TYS)

Turun yliopiston opiskelijat hakea opiskelijahintaista asuntoa Turun Ylioppilaskyläsäätiöltä eli TYSiltä. TYS:llä on opiskelija-asuntoja kaikkiaan 18 kohteessa eri puolella Turkua ja paljon erilaisia huoneistotyyppejä. Asunnot ovat pääsääntöisesti yksiöitä, kaksiota, isompia perheasuntoja tai soluasuntoja.

Solussa asuu 2–4 henkilöä, useimmiten samaa sukupuolta olevaa opiskelijaa. Keittiö ja kylpyhuone ovat yhteisiä, mutta jokaisella asukkaalla on oma lukittava huone. Soluja saa myös kalustettuna. 

Kuvia ja videoita asuntokohteista.

TYS:in asunnon hakeminen 

Asuntoa voi hakea 3 kk ennen asunnon tarvetta ja hakeminen on helppoa, täytät vain netissä asuntohakulomakkeen. TYS:llä asuntojen vuokraan kuuluu sähkö, vesi, nettiyhteys ja neljä saunavuoroa kuukaudessa.

Elo-syyskuussa vapautuvat asunnot on varattu uusille, opintonsa aloittaville opiskelijoille, joten jo aiemmin opintonsa aloittaneiden tulisi hakea asuntoa siis ennen tai jälkeen ko. aloituskuukausien. Huom. Voit hakea asuntoa, vaikka sinulla ei ole vielä vahvistusta opiskelupaikasta (kirjaa vain tämä tieto selkeästi hakulomakkeeseen).

Vapaiden markkinoiden vuokra-asunnot

Vapailta markkinoilta löytyy myös paljon opiskelijoille sopivia yksiöitä ja kaksioita. Loppukesästä ja alkusyksystä asuntojen kysyntä on kuumimmillaan. Eli liikkeellä kannattaa olla ajoissa. Jos et heti saa mieleistäsi asuntoa, ei hätää. Kun olet kotiutunut ja tutustunut kaupunkiin, asunnon etsiminen on helpompaa.
Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto