Tervetuloa uusi opiskelija

Korkeakoulujen yhteishakuun kuuluvien hakukohteiden tulokset julkaistaan viimeistään 1.7.2016 Opintopolussa. Saat tiedon tuloksesta myös sähköpostitse.

Kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut yliopistoon saat infopaketin (postitse kotiin tai sähköpostilla) omasta tiedekunnastasi. Tutustu siihen tarkasti!

Yliopisto-opinnot alkavat johdantokurssilla elokuussa. Kesän aikana voit jo halutessasi tutustua opintoihin opinto-opasta selaamalla. 

Jotta opintosi käynnistyvät sujuvasti, tutustuthan tämän sivuston ohjeistuksiin alla olevista linkeistä. Lisätietoa opiskelusta saat oman tiedekuntasi opintoneuvonnasta.

OPISKELUPAIKAN VASTAANOTTAMINEN Perustutkintoa suorittamaan hyväksytyn tulee ottaa opiskelupaikka vastaan. Menetät opiskelupaikan, jos et ota sitä vastaan määräaikaan mennessä.

ILMOITTAUTUMINEN YLIOPISTOON Sinun tulee ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi 23.5.–5.9.2016 välisenä aikana. Ilmoittautuminen kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisin, koska vasta läsnäolevaksi ilmoittautumisen jälkeen voit mm. aktivoida käyttäjätunnuksesi ja tilata opiskelijakortin.

TIEDEKUNTIEN OHJEET UUSILLE OPISKELIJOILLE Opintosi käynnistyvät orientaatiolla / johdantokurssilla yliopisto-opintoihin. Saat myös tuutorin, joka on oman alasi aiemman vuosikurssin opiskelija. Tuutorit tutustuttavat sinut yliopistomaailmaan ja opiskelijaelämään, neuvovat opiskeluun liittyvissä asioissa ja auttavat pääsemään sujuvasti alkuun opinnoissa. Tuutoriryhmässä tutustut nopeasti myös muihin opiskelijoihin.

Katso tarkat tiedot opintojen aloituksesta tiedekuntasi verkkosivuilta: 

OPINTO-OPAS JA OPETUSOHJELMAT Opinto-oppaan ja opetusohjelmien avulla pääset suunnittelemaan opintojasi. Opinto-oppaista näet tutkintojen tavoitteet, rakenteet ja sisällöt. Lukuvuosittaiset opetustiedot puolestaan löydät opetusohjelmasta. Ylle linkitetyistä tiedekuntasi ohjeista näet tarkemmin, miten ja milloin opintosi käynnistyvät.

KÄYTTÄJÄTUNNUS IT-PALVELUIHIN Opinnoissasi tarvitset tunnukset yliopiston järjestelmiin ja sähköpostiin. Käyttäjätunnuksen ja salasanan saat haettua verkkopankkitunnuksilla. Ilmoittauduttuasi yliopistoon saat postitse tarkemmat ohjeet tunnuksen aktivoinnista. 

NETTIOPSU Nettiopsu on Turun yliopiston palvelu opiskelijoille ja henkilökunnalle. Nettiopsussa voit ilmoittautua kursseille ja tentteihin. Sieltä löydät myös jatkossa omat opintosuorituksesi. Huomaa, että oppiaineilla voi olla Nettiopsun rinnalla käytössä muitakin järjestelmiä kurssille tai tenttiin ilmoittautumista varten.

YLIOPISTON INTRANET Intranetiin pääset kirjautumaan käyttäjätunnuksillasi. Intrasta löydät yksityiskohtaisimman ohjeistuksen liittyen opiskeluun, yliopiston ajankohtaisuutiset ja tapahtumakalenterin.

OPINTONEUVONTA Tältä verkkosivulta löydät yhteystiedot tiedekuntien opintoneuvontaan ja opiskelijapalveluihin. Vastaamme mielellämme kaikkiin sinua askarruttaviin kysymyksiin!

OPISKELIJAN YLEISOPAS Opintojen käynnistyessä etsi käsiisi opiskelijan yleisopas, joita on jaossa ympäri kampusta. Oppaaseen on koottu Turun yliopistoa ja opiskelua koskevan yleistiedon lisäksi opiskelijan hyvinvointia ja opiskelua edistävät palvelut.

KIRJASTO Opiskelu lähtee hyvin alkuun, kun hyödynnät kirjaston palveluja. Kannattaakin heti aluksi hankkia Turun yliopiston kirjastokortti.

OPISKELUKAUPUNGIT JA KAMPUSKARTAT Täältä löydät apua kampuksellasi suunnistamiseen.

READY, STUDY, GO TURKU -MESSUT UUSILLE OPISKELIJOILLE ovat torstaina 1.9.2016 klo 10-16. Tapahtumassa esittäytyvät opiskelijaelämän näkökulmasta tärkeät palvelut, yhteisöt ja yritykset. Voit myös osallistua maksuttomalle kiertoajelulle, jolla pääset tutustumaan uuteen kotikaupunkiisi Turkuun.

Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

HenkilöhakuSeuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto