Tervetuloa uusi opiskelija

Korkeakoulujen yhteishakuun kuuluvien hakukohteiden tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2018 Opintopolussa. Saat tiedon tuloksesta myös sähköpostitse.

Kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut yliopistoon, saat infopaketin (postitse kotiin tai sähköpostilla) omasta tiedekunnastasi. Tutustu siihen tarkasti!

Yliopisto-opinnot alkavat johdantokurssilla elokuussa. Kesän aikana voit jo halutessasi tutustua opintoihin opinto-opasta selaamalla. 

Jotta opintosi käynnistyvät sujuvasti, tutustuthan tämän sivuston ohjeistuksiin alla olevista linkeistä. Lisätietoa opiskelusta saat oman tiedekuntasi opintoneuvonnasta.

OPISKELUPAIKAN VASTAANOTTAMINEN Perustutkintoa suorittamaan hyväksytyn tulee ottaa opiskelupaikka vastaan. Menetät opiskelupaikan, jos et ota sitä vastaan määräaikaan mennessä.

ILMOITTAUTUMINEN YLIOPISTOON Sinun tulee ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi viimeistään 31.8.2018. Ilmoittautuminen kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisin, koska vasta läsnäolevaksi ilmoittautumisen jälkeen voit mm. aktivoida käyttäjätunnuksesi ja tilata opiskelijakortin.

TIEDEKUNTIEN OHJEET UUSILLE OPISKELIJOILLE Opintosi käynnistyvät orientaatiolla / johdantokurssilla yliopisto-opintoihin. Saat myös tuutorin, joka on oman alasi aiemman vuosikurssin opiskelija. Tuutorit tutustuttavat sinut yliopistomaailmaan ja opiskelijaelämään, neuvovat opiskeluun liittyvissä asioissa ja auttavat pääsemään sujuvasti alkuun opinnoissa. Tuutoriryhmässä tutustut nopeasti myös muihin opiskelijoihin.

Katso tarkat tiedot opintojen aloituksesta tiedekuntasi verkkosivuilta: 

OPINTO-OPAS JA OPETUSOHJELMAT Opinto-oppaan ja opetusohjelmien avulla pääset suunnittelemaan opintojasi. Opinto-oppaista näet tutkintojen tavoitteet, rakenteet ja sisällöt. Lukuvuosittaiset opetustiedot puolestaan löydät opetusohjelmasta. Ylle linkitetyistä tiedekuntasi ohjeista näet tarkemmin, miten ja milloin opintosi käynnistyvät.

KÄYTTÄJÄTUNNUS IT-PALVELUIHIN Opinnoissasi tarvitset tunnukset yliopiston järjestelmiin ja sähköpostiin. Käyttäjätunnuksen ja salasanan saat haettua verkkopankkitunnuksilla. Ilmoittauduttuasi yliopistoon saat postitse tarkemmat ohjeet tunnuksen aktivoinnista. 

NETTIOPSU Nettiopsu on Turun yliopiston palvelu opiskelijoille ja henkilökunnalle. Nettiopsussa voit ilmoittautua kursseille ja tentteihin. Sieltä löydät myös jatkossa omat opintosuorituksesi. Huomaa, että oppiaineilla voi olla Nettiopsun rinnalla käytössä muitakin järjestelmiä kurssille tai tenttiin ilmoittautumista varten.

YLIOPISTON INTRANET Intranetiin pääset kirjautumaan käyttäjätunnuksillasi. Intrasta löydät yksityiskohtaisimman ohjeistuksen liittyen opiskeluun, yliopiston ajankohtaisuutiset ja tapahtumakalenterin.

OPINTONEUVONTA Tältä verkkosivulta löydät yhteystiedot tiedekuntien opintoneuvontaan ja opiskelijapalveluihin. Vastaamme mielellämme kaikkiin sinua askarruttaviin kysymyksiin!

OPISKELIJAN YLEISOPAS Opintojen käynnistyessä tutustu intranetin yleisoppaaseen. Sivulle on koottu Turun yliopistoa ja opiskelua koskevan yleistiedon lisäksi opiskelijan hyvinvointia ja opiskelua edistävät palvelut.

KIRJASTO Opiskelu lähtee hyvin alkuun, kun hyödynnät kirjaston palveluja. Kannattaakin heti aluksi hankkia Turun yliopiston kirjastokortti.

OPISKELUKAUPUNGIT JA KAMPUSKARTAT Täältä löydät apua kampuksellasi suunnistamiseen.

STUDY IN TURKU -MESSUT UUSILLE OPISKELIJOILLE järjestetään lukukauden alussa 30.8.2018. Tapahtumassa esittäytyvät opiskelijaelämän näkökulmasta tärkeät palvelut, yhteisöt ja yritykset. Voit myös osallistua maksuttomalle kiertoajelulle, jolla pääset tutustumaan uuteen kotikaupunkiisi Turkuun.

UUSIA ALKUJA -TAPAHTUMA järjestetään 12.9. Turun ammattikorkeakoulun tiloissa. Marttaliitto järjestää opiskelijoille suunnatun tapahtuman, jossa martat ohjaavat ja opastavat erityisesti omaan kotiin muuttavia, opintonsa aloittavia opiskelijoita kestäviin arjen valintoihin. Tapahtumassa järjestetään kierrätystori, josta opiskelijat voivat noutaa ilmaiseksi tarvitsemiaan marttojen lahjoittamia hyväkuntoisia keittiötarvikkeita ja astioita.

MMT website banner FIN.png

Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto