Opotiedotteet

Opotiedote 2 / 2015

Uusi lukukausi on jälleen alkanut Turun yliopistossa ja uudet opiskelijat valittu ilman suurempia kommelluksia. Kiitos kaikille opinto-ohjaajille työstä jota teitte ohjatessanne hakijoita opintopolun osalta!

Turun yliopistoon haki yli 16 000 hakijaa, mikä oli toiseksi eniten yliopistosektorilla.
Yliopiston hakija- ja opiskelutilastot löytyvät täältä.

Lisäksi kaikkien korkeakoulujen tilastoja pääsee katsomaan vapaasti ”Vipusesta” eli opetushallinnon tilastopalvelusta, johon tuotetaan valtakunnallisesti tilastotietoa.
Opiskelijavalinta 2016
Opintopolun hakulomaketta pyritään selkeyttämään seuraavalle kevään yhteishakukierrokselle. Yhteishaun lisäksi kaikki muut valinnat (ns. erillisvalinnat) tulevat mukaan opintopolkuun keväällä 2016, joten kaikki yksittäiset paperiset hakulomakkeet poistuvat käytöstä.

Turun yliopiston valintaperusteet vuodelle 2016 ilmestyvät opintopolussa marraskuusta alkaen. Lisäksi painamme edelleen valintaoppaan, joka on jälleen saatavissa abipäivänä tammikuussa. Ensikertalaiskiintiöistä löytyy alustavaa tietoa yliopiston verkkosivuilta.
 Tutustumaan opiskelu- ja työelämään
Millainen on opiskelupäivä kampuksella? Entä missä kaikkialla yliopistosta valmistuneet voivat työskennellä? Näihin on mahdollisuus perehtyä paremmin viettämällä TET-päivä kampuksella, tai osallistumalla eri aloja esitteleviin Työssä-iltapäiviin. Aiheesta lisää verkkosivuilla. sommat ryhmät voivat varata tutustumiskäynnin tiedekunnista tai opiskelija- ja hakijapalveluista, yhteystiedot löytyvät täältä.

Muistattehan myös:
Studiamessut Helsingissä 1. - 2.12.2015
Turun yliopiston ja ÅA:n yhteisen abi-päivän torstaina 14.1.2016. Kutsu abi-päivään on tulossa lähiaikoina.
Turun yliopisto lukiolaistenpäivä tiistaina 19.4.2016
Yliopiston vanhempainilta abien huoltajille
Järjestämme jälleen vanhempainillan abien huoltajille torstaina 5.11.2015. Luentosalissa Educarium I (Assistentinkatu 5) on ohjelmaa klo 18.15–19.45, mutta tätä ennen on mahdollista kysyä opiskelusta ja hakemisesta tiedekuntien ja muiden yo-yksiköiden infopisteillä jo klo 17 alkaen. Infopisteet sijaitsevat Educariumin ala-aulassa (Assistentinkatu 5).
Välitättehän Wilman kautta tietoa vanhempainillasta huoltajille, kiitos!

Vanhempainiltaan ovat kaikki tervetulleita, mutta se on suunnattu erityisesti yliopisto-opiskelusta mahdollisesti kiinnostuneiden tai yliopistossa opintoja harkitsevien abien vanhemmille. Myös abit itse ovat tervetulleita mukaan. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua, mutta lisätietoja antaa Nea Särkikoski nea.sarkikoski(at)utu.fi, 02 333 6074.

Ohjelma ls Edu I klo 18.15–19.45:

Turun yliopiston alumni Jaana Halin avaa tilaisuuden

Opiskelija- ja hakijapalveluiden päällikkö Nea Särkikoski: Yliopistoon hakeminen ja yliopisto-opiskelun luonne

Suunnittelija Pilvi Lempiäinen Turun yliopiston työelämäpalveluista: Yliopistotutkinnolla työelämään - totta vai tarua?

Opiskelijan puheenvuoro: Opiskelijan arki ja opiskeluelämää

Tervetuloa!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opotiedote 1 / 2015

Keväthanget ovat kohta kauneimmillaan ja korkeakoulujen yhteishaku lähestyy. Sitä odotellessa ajankohtaisia uutisia meiltä.

Erityisjärjestelyjen hakeminen valintakokeessa


Valintaoppaassa tarkensimme tälle hakukierrokselle erityisjärjestelyiden hakemista valintakokeissa. Ohjeissa mm. sanotaan, että todistus jolla erityisjärjestelyitä valintakokeeseen voi anoa, saa olla enintään kaksi vuotta vanha. Olemme kuitenkin saaneet tästä tervetullutta ja asiantuntevaa palautetta kentältä, josta kävi nopeasti ilmi, että kahden vuoden vaade on liian tiukka, koska monet lukiolaiset hakevat jo ensimmäisenä lukiovuonna todistuksen ylioppilaskoetta varten. Niinpä lievennämme nyt tätä niin, että ylipäätään ylioppilaskoetta varten hankittu päätös / ylioppilaslautakunnan tekemä päätös riittää. Mikäli liite on hankittu muuta tarkoitusta varten, on edelleen kahden vuoden sääntö voimassa.


Jos hakija vamman, sairauden tai oppimis-/lukivaikeuden vuoksi tarvitsee erityisjärjestelyjä valintakokeessa hänen tulee täyttää valintakokeen erityisjärjestelyjä koskeva lomake tai tehdä vapaamuotoinen kirjallinen erityisjärjestelyjä koskeva hakemus, johon liitetään mukaan ylioppilaskokeen erityisjärjestelyjä varten hankitut lausunnot tai ylioppilastutkintolautakunnan tekemä päätös erityisjärjestelyistä.  Vaihtoehtoisesti liitteenä voidaan lähettää enintään kaksi vuotta vanha lääkärinlausunto tai muu vastaava lausunto vamman tai sairauden laadusta. Kaikkien liitelausuntojen tulee olla alkuperäisiä tai virallisia kopioita, julkisen notaarin tai lukion rehtorin oikeaksi todistamia.”

Tekstikorjaus tehdään www-sivuille ja sähköiseen valintaoppaaseen.

Lisäksi olemme tekemässä lomaketta, jolla erityisjärjestelyitä voi anoa, ja sekin linkitetään hakusivustolle ennen hakujen alkua. Laitan tästä lisätietoa myöhemmin.


Erityisjärjestelyistä lisätietoa ja mm. uutta hakulomaketta voi tiedustella esteettömyyssuunnittelija Paula Pietilältä paula.pietila (at) utu.fi, 02 3336235.


Hakijoiden opintoneuvoja


Turun yliopistoon on palkattu hakijoiden opintoneuvoja Maria Henninen, johon voivat ottaa yhteyttä niin hakijat kuin opotkin. Marian tehtävänä on neuvoa yliopisto-opinnoista kiinnostuneita. Hän osaa kertoa eri alavaihtoehdoista, opintojen sisällöistä ja myös uranäkemyksistä eri aloilla. Mariaa voi pyytää myös lukioon puhumaan tai vaikka päivystämään, niin että oppilailla on mahdollisuus kysellä  häneltä itseltään yliopisto-opiskelusta ja hakemisesta.
Marian tavoittaa: maria.henninen (at) utu.fi, 050 562 8097

Opintopolku.fi


Opintopolun osalta muistuttaisin, että hakijoita ohjeistetaan hakemaan järjestelmässä hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä. Mikäli kaikki hakijat päätyvät hakemaan viimeisellä viikolla ja viimeisinä päivinä, pelkäämme järjestelmän kuormittuvan liikaa. Hakemustahan voi täydentää ja muokata hakuajan puitteissa kirjautumalla järjestelmään omilla pankkitunnuksilla, mutta ainakin ensimmäinen hakemus kannattaa jättää hyvissä ajoin, jotta haku on vireillä.


Kiintiöt 2016

Turun yliopiston hakukohteiden kiintiöt ja kiintiöiden sisällä ensikertalaisten kiintiöt vuodelle 2016 ovat meillä tiedossa kesäkuun alussa. Tiedotamme myös lukioita, kun saamme näitä lukuja.

Lukiolaisten päivä

Turun yliopiston lukiolaisten päivä on tiistaina 14.4.2015. Tarkempi ohjelma ja kutsu tulevat maaliskuun alussa.

Mukavaa kevään odotusta!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Tags:
Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto