Alumnipäivä 2016

​Alumnipäivän ohjelmassa muun muassa koko perheelle avoin lasten yliopiston luento sekä opastetut kävelykierrokset kampusalueen kiehtovaan historiaan ja pääkirjaston alla oleviin maanalaisiin kerroksiin.

Samaan aikaan kampuksella järjestettävässä Tutkijoiden yössä voit kokea lukemattomia tiede-elämyksiä. Uudenlainen tutkijakilpailu Science Battle haastaa tutkijat ratkomaan yleisön kysymyksiä yleisön edessä kahdeksan tunnin ajan. Tapahtumassa pääset myös testaamaan aistiesi voimaa, ottamaan itseltäsi solunäytteen, vierailemaan Nobel-laboratoriossa sekä kuulemaan kiehtovia tiedeluentoja! Tutustu tutkijoiden yön ohjelmaan: www.utu.fi/tutkijoidenyo

 Tapahtumien aikana päärakennuksen pohjakerroksessa palvelee Unican kahvila.

Alumnipäivän ohjelma

klo 16.00 ja klo 17.00 Kirjaston maanalaiset aarteet

Feeniks-kirjaston tavallisesti yleisöltä suljetut kerrokset avautuvat nähtäväksi. Maanalaisissa varastoissa säilytetään lähes kaikkia itsenäisessä Suomessa painettuja kirjoja. Kierroksella tutustutaan myös arvokirjavarastoihin, joissa säilytetään suomalaisia kirjoja Ruotsin vallan ja autonomian ajoilta sekä ulkomaalaisia kirjoja 1400-luvulta asti. Kierros kestää noin 45 minuuttia ja yhdelle kierrokselle mahtuu 15 henkilöä.
 
Aika: klo 16.00 ja klo 17.00
Lähtöpaikka: Feeniks-kirjaston ala-aula (T2 kampuskartta)
 
>> Ilmoittaudu klo 16.00 alkavalle kierrokselle (Ilmoittautuminen täynnä! Peruutuspaikkojen varalta jonotusmahdollisuus)
 
>> Ilmoittaudu klo 17.00 alkavalle kierrokselle (Ilmoittautuminen täynnä! Peruutuspaikkojen varalta jonotusmahdollisuus)

klo 16.00 Henrik Gabriel Porthanin jalanjäljillä 1700-luvun Turussa

Tuomiokirkon portailta alkavalla kävelykierroksella syvennytään Porthanin elämäntyöhön hänen arkisen elämänpiirinsä kautta. Kierros johdattaa muun muassa Porthanin asuinpaikoille ja Turun Akatemian kirjastoon, kaupunkiin joka tuhoutui vuoden 1827 suurpalossa. Kierros kestää noin tunnin ja kierrokselle mahtuu 25 henkilöä. Kierros järjestetään säällä kuin säällä.
 
Aika: klo 16.00
Lähtöpaikka: kävelykierros lähtee Turun tuomiokirkon portailta
 

klo 17.30 Akateemisen mäen levoton menneisyys

Turun Yliopistonmäki on nykyään vehreä kampusalue, mutta vielä kaksi vuosisataa sitten oli toisin. Kävelykierroksella tutustutaan Turun huonomaineisen Ryssänmäen arkeen 1600- ja 1700-luvuilla. Tutuiksi tulevat niin 1700-luvun ylioppilaselämä, mäen runsaslukuiset krouvit kuin tuulimyllyjen alinen levoton elämäkin. Kierros kestää noin tunnin ja kierrokselle mahtuu 25 henkilöä. Kierros järjestetään säällä kuin säällä.
 
Aika: klo 17.30
Lähtöpaikka: kierros lähtee yliopiston päärakennuksen edestä  (T1 kampuskartta)
 
>> Ilmoittaudu kierrokselle (Ennakkoilmoittautuminen täynnä! Peruutuspaikkojen varalta jonotusmahdollisuus)

klo 18.00-18.45 Lasten yliopiston luento: Bakteerien näkymätön maailma

Suosittu Lasten yliopisto avaa Alumnipäivänä ovensa koko perheelle! 

Miksi lika kannattaa siivota ja miksi kädet pitää pestä? Miksi nuhainen nenä vuotaa, miksi haavat tulehtuvat, tai mistä johtuvat erilaiset taudit? Bakteerit ovat niin pieniä, ettei niitä voi nähdä paljain silmin. Niistä on usein paljon harmia, mutta bakteerit ovat myös hyödyllisiä: ilman tiettyjä bakteereja emme pysyisi terveinä.

Bakteereita ja tulehduksia tutkiva professori Pentti Huovinen johdattaa luennolla kuulijat bakteerien ihmeelliseen maailmaan.  Näet miltä pienen pienet bakteerit näyttävät sekä opit miten antibiootit toimivat tai mihin tarvitaan rokotuksia.

Luennolle ovat tervetulleita lapset ja aikuiset. Luento sopii parhaiten yli 7-vuotiaille, mutta vanhemman seurassa myös perheen nuorempia voi ottaa mukaan oppimaan bakteerien ihmeellisestä maailmasta. Tervetuloa!

Aika: klo 18.00-18.45
Paikka:
Turun yliopiston päärakennus, Tauno Nurmela -sali (T1 kampuskartta)

>> Ilmoittaudu luennolle (Luennon ennakkoilmoittautuminen täynnä! Peruutuspaikkojen varalta jonotusmahdollisuus)

 

klo 14.00-20.00 "Alumni Lounge" avoinna päärakennuksessa

Päärakennuksen pohjakerroksen Alumni Loungessa saat  kuulla mitä vanhaan opinahjoosi kuuluu tänään, voit tavata entisiä opiskelukavereitasi ja jakaa muisteluseinälle hauskimpia muistojasi opiskeluajoistasi, tai kertoa minne yliopistovuodet sinut myöhemmin johdattivat! Muisteluseinälle ilmestyviä muistoja ja tarinoita jaetaan Alumnipäivän aikana myös Alumnipäivän Facebook-tapahtumasivulla, jossa sana on vapaa muisteloihin jo ennen tapahtumaa. Mikä on paras, hauskin tai mieleenpainuvin muistosi Turun yliopistosta? Mikä oli tärkein täältä saamasi oppi, ja minne valmistumisen jälkeiset vuotesi sinut johdattivat? Jaa kanssamme tarinasi, muistosi ja vaikka valokuvasi!

Seuraa Alumnipäivää ja Alumni Loungen tapahtumia Facebookissa

Alumnipäivänä ohjelmassa myös 

klo 14.00 Yliopistolähtöinen yrittäjyys

Onko yliopisto paikka, josta ponnistaa yrittäjyyteen? Voiko tutkija olla yrittäjä? Mitä vaaditaan, että tutkimuksesta syntyy kaupallisesti menestyksekäs innovaatio? Tukeeko yliopisto yrittäjäksi lähtemistä?
 
Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan oikeiden yrittäjien tarinat siitä, miten yliopisto on toiminut viitekehyksenä lähteä yrittäjäksi!

Aika: 30.9.2016 14.00 alkaen
Paikka: Sparkup, Tykistökatu 2-4 20520 Turku

Ohjelma:
  • 14.00-16.30 Neljä tarinaa yliopistolähtöisestä yrittäjyydestä
  • 16.30-17.00 Paneelikeskustelu, kysy yrittäjiltä ja yliopistolaisilta lisää
  • 17.00-17.30 Yliopistolaisten yrittäjyyskilta esittäytyy: virvokkeita ja verkostoitumista!
Yrittäjäpuheenvuorot:
Paneelin puheenjohtajana yrittäjyysasiamies Mikko Pohjola, Turun yliopisto

Tapahtuma: Tarinoita korkeakoululähtöisestä yrittäjyydestä 
 

 

klo 14.00 Lääketieteellisen tiedekunnan senioritapaaminen

Alumnipäivänä lääketieteellinen tiedekunta kutsuu eläköityneen henkilökuntansa kuulemaan tiedekunnan viimeisimpiä kuulemisia ja tapaamaan entisiä työkavereita. Myös tiedekunnan alumnit ovat tervetulleita luennolle. Luennolla dekaani Pentti Huovinen kertoo tiedekunnan viimeisimpiä kuulumisia, Helena Leino-Kilpi kertoo hoitotieteen laitoksen juhlavuodesta ja akateemikko Sirpa Jalkanen sekä professori Erika Isolauri omasta palkitusta tutkimuksestaan.

Aika: perjantaina 30.9. klo 14.00-15.30
Paikka: PharmaCityn auditorio, Itäinen Pitkäkatu 4 B (T49 kampuskartta)

Asiasana:
Tagit:

Tutkijoiden yö 30.9.

​Tutkijoiden yössä uudenlainen kilpailu Science Battle haastaa tutkijat ratkomaan yleisön lähettämiä kysymyksiä kahdeksan tunnin ajan!

Mitä olet aina halunnut kysyä tutkijoilta?Lähetä oma kysymyksesi ja tule seuraamaan tutkijoiden taistoa!


tutkijoiden-yo-220.jpg

 

​Turun Kirjamessut 30.9.-2.10.

Perjantaista lauantaihin 30.9.-2.10.2016 Turun yliopisto näkyy ja kuuluu myös Turun Kirjamessuilla osastoilla A 34 ja B 5.

Turun Messu- ja kongessikeskus tarjoaa Turun yliopiston rekisteröityneille alumneille pääsylipun messuille kampanjahintaan! Tarjous lähetetään alumneille sähköpostitse syyskuun alussa.

kirjamessut_220.png

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto