Opiskelijayhteistyö ylitti odotukset
Opiskelijat Eveliina Heinonen ja Milka Yletyinen (oik.) pääsivät Cailapille tekemänsä toimeksiannon kautta jatkohommiin yritykseen. Molemmat kertovat oppineensa case-kurssilla paljon. ”Työ oli hyvin käytännönläheistä ja motivoivaa. Tiimityö toimi, ja case oli myös yritykselle tärkeä, opiskelijat summaavat. Kuvassa vasemmalla Cailapin tuoteryhmäpäällikkö Hanna Laurmaa.​

– Halusimme ottaa mukaan nuoria, joilla on verkko-osaamista ja tuoreita ideoita, kertoo Cailapin tuoteryhmäpäällikkö Hanna Laurmaa.

Sopiva yhteistyötaho löytyi yhteisten kontaktien kautta. Laurmaa otti saamansa vinkin pohjalta yhteyttä Korkeakoulukumppani -palvelun vetäjään Ari Koskeen, joka tarttui asiaan heti.

Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa oli alkamassa yliopistonlehtori Ulla Hakalan ohjaama markkinoinnin case-kurssi, johon sisältyy käytännön harjoittelua. Kuusi viikkoa kestävältä kurssilta tehtävää toteuttamaan lähti neljä kolmen opiskelijan ryhmää.

– Käytimme tilaisuuden hyväksemme ja heitimme kehiin toisenkin aiheen – kaksi opiskelijaryhmää tutki verkkokaupan kehittämistä ja kaksi Cailapin brändin mielikuvaa ja tunnettuutta.

Tulokset hyötykäyttöön

Opiskelijat toteuttivat järjestelmällisen kyselytutkimuksen, analysoivat vastaukset ja laativat kummastakin toimeksiannosta lähes 30-sivuisen raportin.

– Saimme lyhyessä ajassa käyttöömme laajat tutkimukset ja paljon hyödyllistä tietoa. Opiskelijat tekivät erinomaista työtä. Raporteissa näkyy ammattimainen ote, ja olemme päässeet käyttämään tuloksia sekä asiakastyössä että markkinoinnin kehittämisessä. Saimme enemmän kuin osasimme odottaa, Laurmaa kehuu.

Laurmaan kokemuksen mukaan opiskelijayhteistyön konsepti toimii. Kauppakorkeakoulun tuki yhteydenpidossa ja tutkimusten suunnittelussa oli sekä yritykselle että opiskelijoille suureksi avuksi. Opiskelijoiden osaamisen valjastaminen yrityksen käyttöön on suunnitelmissa myös tulevana syksynä.

Yhtä lailla yrityksen panos – projektiin sitoutuminen sekä palautteenanto puolin ja toisin – edesauttoi tavoitteiden saavuttamista.

– On tärkeää, että toimeksiannot mitoitetaan opintopisteiden mukaan ja myös työnantaja tulee yhteistyössä omalta osaltaan vastaan, Ulla Hakala muistuttaa.

 

Janita Jalonen​

Asiasana: Viestintä;
Tagit:

 

 

 

"On hienoa, että saa tehdä yhteistyötä lähialueen kanssa. Sitä varten olemme täällä."
 
Ulla Hakala, Turun yliopiston kauppakorkeakoulu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 INFO

 

– Lisätietoja siitä, miten organisaatiosi voi hyötyä Turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden osaamisesta, löydät Turun akateemisten rekrytointipalveluiden sivuilta (www.rekryturku.fi).

– Turun yliopiston kauppakorkeakoulun case-kursseille kaivataan jatkuvasti toimeksiantoideoita. Näihin liittyvissä kysymyksissä tai ehdotuksissa voit ottaa suoraan yhteyttä Ulla Hakalaan,
ulla.hakala@utu.fi.

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto