Istutko paljon? Osallistu tutkimukseen istumisajan vähentämisen terveysvaikutuksista

​Voit soveltua tutkimukseen, jos sinulla on korkea verenpaine, kohonnut paastosokeri tai vyötärölihavuutta. Tutkimuksessa selvitetään PET- ja magneettikuvantamisen avulla istumisen vähentämisen terveysvaikutuksia.

Tutkimuksen ajaksi saat käyttöösi lantiolla pidettävän aktiivisuusmittarin ja älypuhelinsovelluksen, joilla pystyt seuraamaan omaa aktiivisuuttasi.

Tutkittavat sijoitetaan satunnaisesti joko istumisen vähentämiseen tähtäävää ohjausta saavaan ryhmään tai kontrolliryhmään. Tutkimuksen kesto on noin kuusi kuukautta jonka aikana seuraat fyysistä aktiivisuuttasi ja istumisaikaasi kiihtyvyysmittarin ja älypuhelinsovelluksen avulla. Tutkimukseen sisältyy alkutarkastuskäynti, neljän viikon valmistautumisjakso, 5-6 kuukauden tutkimusjakso sekä kaksi päivää kestävät alku- ja loppumittaukset.

Tutkimukseen sisältyvät muun muassa elimistön sokerinkäyttökykyä mittaavat PET-kuvaukset, kehon koostumuksen mittaukset, kuntotestit ja verinäytteitä. Tutkimuksesta ei ole odotettavissa välitöntä lääketieteellistä hyötyä, mutta saat kattavasti tietoa omasta terveydentilastasi.

Saatat soveltua tutkimukseen, jos

  • olet 40–65-vuotias
  • istut paljon työssä tai vapaa-ajalla
  • painoindeksisi on 25–40 kg/m2
  • et sairasta diabetesta
  • et tupakoi

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä väitöskirjatutkija Tanja Sjörosiin joko sähköpostitse tanja.sjoros@tyks.fi tai puhelimitse arkisin klo 9-15 puh. 02 94502085.

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 25.4.2017 13:20 ,  Päivitetty 25.4.2017 13:25

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto