Tutkijan urapolku haastaa ja palkitsee

​Uskonnon ja maallisen diskursseja suomalaisessa mediassa tutkiva tutkijatohtori Teemu Taira väitteli humanistisesta tiedekunnasta vuonna 2006. Hän työskentelee parhaillaan kolmevuotisella akatemiarahoituksella, ja syksy 2012 vierähtää vierailevana tutkijana Edinburghin yliopistossa.

Työuransa varrella Taira on toiminut vuoroin opetustehtävissä, vuoroin apurahatutkijana. Kansainvälistä kokemusta on karttunut muun muassa tutkijavaihdosta Englannissa Leedsin yliopistossa. Ura on ollut monipuolinen ja tehtävät innostavia, mutta helpoksi Taira ei valitsemaansa tietä luonnehdi.

– Yliopistomaailmassa kilpailu on kovaa ja kovenee uran edetessä. On raskasta altistaa itsensä jatkuvalle epävarmuudelle ja alituiselle kritiikille. Olen kuitenkin oppinut luottamaan siihen, että kun tähänkin asti on pärjännyt, niin pärjää sitä sitten jatkossakin.

Yliopistolta yritysmaailmaan

Vuonna 2009 biolääketieteen laitokselta väitellyt Katja Fagerlund aloitti uransa jo opintojensa alussa lähtiessään kesätöihin laitoksen tutkimusprojektiin. Valmista suunnitelmaa työuran suhteen Fagerlundilla ei ollut, mutta projektikokemus sai kiinnostumaan alasta.

Projekti seurasi toistaan, ja pian Fagerlund oli tehnyt tutkimusprojekteihin sekä gradunsa että väitöskirjansa.
– En muista, että olisin opiskeluaikoina aktiivisesti suunnitellut tutkijaksi ryhtymistä, mutta pidin työstä, ja asiat seurasivat toisiaan aika luontevasti, Fagerlund kuvailee.

Kivuttomasti kävi myös Fagerlundin hypähdys yritysmaailmaan. Nykyisin Fagerlund työskentelee tutkimuspalveluita tarjoavan Pharmatest Services -yrityksen tutkimusjohtajana.

– Teen täällä ihan kaikkea, Fagerlund kuvailee työtään.
– On ihanaa saada edelleen tehdä tutkimustakin, siinä pysyy alan kehityksessä parhaiten kiinni. Samalla olen päässyt opettelemaan esimerkiksi viestinnällisiä tehtäviä ja yritysmaailman rytmiä.

Asiasana:
Tagit:

 

 

 

 

Ei tutkijanura ollut minulle selvä valinta, mutta lopulta päätin tehdä sitä, mikä eniten kiinnosti. Parasta työssä on vapaus ja se, että saa paneutua itseä kiinnostaviin asioihin.
 
Teemu Taira

  

 

 INFO

 

​- Vuonna 2011 Turun yliopistosta valmistui 152 tohtoria yhteensä kymmenellä eri tutkintonimikkeellä. Ulkomaisia opiskelijoita väitteli 12, joista puolet matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa.

- Tohtorintutkinto-opiskelijoita oli yliopistolla samana vuonna noin 1700.

- Tohtorit valmistuvat yleisimmin hieman yli 35-vuotiaina.

 

 Lue lisää

 

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto