Kalervo Väänänen, rehtorina 2012-
Väänänen toimi vuodesta 1998 alkaen Turun yliopiston solubiologian professorina ja vuodesta 2010 valintaansa asti Itä-Suomen yliopiston akateemisena rehtorina.

Väänänen on lisäksi toiminut muun muassa Turun yliopiston biolääketieteen laitoksen johtajana, BioCity Turun tieteellisenä johtajana, Suomen Akatemian hallituksen jäsenenä ja vuodesta 2014 Suomen yliopistot Unifi ry:n hallituksen puheenjohtajana. Väänänen on vieraillut tutkijana myös Kansasin yliopistossa ja professorina Uppsalan yliopistossa.

Väänäsellä on lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä asiantuntija- ja luottamustehtäviä, ja hän on saanut useita tunnustuksia ja tieteellisiä palkintoja. Väänänen on kehittänyt aktiivisesti tutkimusinnovaatioista liiketoimintaa ja ollut käynnistämässä tutkimukseen pohjautuvia yrityksiä.