Promootiot

Akateeminen kulkue marssii tuomiokirkkoon juhlamenojen ohjaajan Eva-Mari Aron johdolla vuoden 2011 promootiossa.

Turun yliopistossa promootiota vietetään 2-3 vuoden välein. Seuraavaksi kaikkien tiedekuntien promootio järjestetään toukokuun lopussa 2017.

Promootion perinteet tulevat Suomeen Uppsalasta. Juhlat ovat kolmepäiväiset, ja alkavat miekanhiojaisilla torstaina 25.5.2017 klo 19.  Miekat hiotaan tahkoilla, joiden pyörittäminen on avecin tehtävä. Tilaisuudessa on ruokailu, joitakin puheita ja lopuksi tanssia.

Promootioakti alkaa perjantaina 26.5.2017 klo 12 kulkueella, jossa marssivat yliairut, liput, rehtori, kansleri, vierailevat rehtorit ja kanslerit sekä professorikunta. Viimeisenä tulevat promoottorit, vihittävät kunniatohtorit ja tohtorit tiedekunnittain.

Aktissa on puheita ja musiikkia sekä tohtorien vihkiminen, joka tapahtuu osittain latinaksi. Promoottorit panevat tohtoreille tohtorinhatun päähän, ojentavat miekan ja diplomin.

Akateeminen kulkue marssiin juhlan jälkeen tuomiokirkkoon promootiojumalanpalvelukseen. Illalla järjestetään vielä promootiopäivälliset ja -tanssiaiset.

Lisätietoa promootiosta löytyy täältä.

Asiasana: Viestintä;