Hätätilanteet ja pelastussuunnitelma

Turvajärjestelmät

Rakennuksessa on automaattinen paloilmoitusjärjestelmä. Käytävillä on lisäksi paloilmoitinpainikkeita, joita rakennuksen käyttäjien tulee käyttää, jos järjestelmä ei ole jostain syystä paloa havainnut. Paloilmoitinjärjestelmän hoitaja huolehtii laitteiston kunnon valvonnasta ja tekee määrävälein paloviranomaismääräysten ja laitetoimittajan ohjeiden mukaiset huolto- ja tarkastustoimenpiteet.

Pikapalopostit sijaitsevat kerroksittain ja niistä löytyvät pikapalopostiletkun lisäksi käsisammuttimet. Ravintolakeittiössä on hiilidioksidisammutin sekä rasvapalosammutin. Ravintolan keittiö ja liedellä varustetut taukokeittiöt on lisäksi varustettu sammutuspeitteillä. Autohallissa käsisammuttimet ovat merkityillä paikoilla.

Rakennuksessa on savunpoistojärjestelmä, jonka ohjauspainikkeet ja vaikutusaluekartat ovat hyökkäysteillä. Näitä käyttävät vain palokunta ja huoltomiehet. Toimistotiloissa on lisäksi avattavat savunpoistoikkunat, jotka on tarkoitettu vain pelastusviranomaisten käyttöön.

Lisäksi rakennuksessa on rikosilmoitin- ja kameravalvontajärjestelmät.

Palotarkastukset ja varautuminen hätätilanteisiin

Viranomainen suorittaa palotarkastuksia kiinteistössä erikseen sovittavina ajankohtina. Mikäli vuokralaisen huoneistossa on jotain erityistä pelastusviranomaisten toimintaan liittyvää toimintaa, tulee varata toimintaa koskevat turvallisuusasiakirjat valmiiksi. Vuokralaisen on varmistettava omien tilojensa osalta, että ne vastaavat palo- ja pelastusturvallisuuden vaatimuksia.

Evakuointitilanteita harjoitellaan kampusalueella säännöllisesti.

Hätäpoistumiskäynnit

Kiinteistö on varustettu akkukäyttöisellä poistumistie- ja hätävalaistuksella. Normaalitilanteessa vihreät poistumistievalot ovat toiminnassa aina. Sähkökatkon yhteydessä syttyvät myös hätävalaisimet, jotka valaisevat pimeässä reitit poistumisteille. Hissien käyttö palotilanteessa on kielletty. Hissit ohjataan tulipalotilanteessa pysähtymään ensimmäisen kerroksen tasolle.

Alla oleviin kuviin on merkattu vihreillä nuolilla uloskäytävät. On huomioitava, että Agoran ulkopuolisen tilan hätäuloskäynti kulkee 2. kerroksessa Agoran kautta, eikä tätä reittiä saa estää, ks. kuva alla. Kiinteistön virallinen kokoontumispaikka sijaitsee kasvimuseon ja kiipeilypalatsin välisellä piha-alueella, ks. myös kuva (klikkaa kuvaa suuremmaksi).

hata-2-kellarikerros.jpg

Hätäpoistumiskäynti, 2. kellarikerros

hata-1-kellarikerros.jpg

Hätäpoistumiskäynti, 1. kellarikerros


Hätäpoistumiskäynti, 1. kerros

hata-2-kerros.jpg

Hätäpoistumiskäynti, 2. kerros

hata-3-kerros.jpg

Hätäpoistumiskäynti, 3. kerros

hata-4-kerros.jpg

Hätäpoistumiskäynti, 4. kerros

hata-ullakkokerros.jpg

Hätäpoistumiskäynti, ullakkokerros


agora-kokoontumispaikka.png

Agoran kokoontumispaikka

Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto