Vierailijainformaatio

Tuorlan observatorio on muutakin kuin vain tutkimuslaitos. Osa Turun yliopiston tähtitieteen opetuksesta tapahtuu täällä. Täällä järjestetään kansainvälisiä tieteellisiä konferensseja, sekä paikallisia konferensseja ja kokouksia säännöllisesti. Tuorlan tähtitieteellinen seura ry järjestää laajaa valikoimaa observatorio-esittelyjä ja esitelmiä suurelle yleisölle.

Kuinka päästä Tuorlan observatoriolle

Observatorio sijaitsee noin 12 kilometrin etäisyydellä Turusta Helsingin suuntaan Kaarinan kaupungin ja Piikkiön kunnan välissä. Katso karttaa Turun alueen puhelinluettelossa (Fonectan luettelossa: sivuilla 13 ja 14, koordinaateissa 9 pystysuoraan ja 86 vaakasuoraan; Eniron luettelossa: sivulla 5, koordinaateissa 09/BY) tai webissä (huomaa, että nuoli vilkkuu missä sattuu).

Observatorion ohittava päätie on tie numero 110. Tieltä kääntyvä risteys on merkitty kylteillä, joissa lukee Varsinais-Suomen maaseutuoppilaitos, Tuorlan observatorio ja Tuorlantie (kuva oikealla). Jatka risteyksestä noin 50 metriä koivukujaa pitkin ja käänny seuraavasta risteyksestä vasempaan (risteyksessä on kyltti Tuorlan observatoriolle). Tämä tie vie muutaman rakennuksen ohi ja johtaa metsään, nousee mäelle, ohittaa kaksi tähtitornia ja johtaa lopulta observatorion päärakennuksille, noin 400 metrin päässä risteyksestä.

Saapuminen bussilla

Bussit 700 ja 702 lähtevät Turun kauppatorilta ja pyshtyvät myös Tuorlan pysäkillä. Nämä bussit kuuluvat Föli-alueeseen ja ovat kaikkein edullisin tapa tulla Tuorlaan. Myös jotlkin linja-autoasemalta Helsingin suuntaan lähtevät pitkän matkan bussit pysähtyvät tarvittaessa Tuorlassa. Ne ottavat matkustajia myös tuomiokirkon pysäkiltä ja kaikilta Uudenmaankadun pysäkeiltä. Osta matkalippu Tuorlaan. Hinta on muutaman euron ja matka-aika 20-30 minuuttia. Jos et tiedä missä pysäyttää bussi, katsele suoraan eteenpäin ja nähdessäsi Tuorlan metrin teleskoopin korkean betonitornin, mene kuljettajan luo ja muistuta häntä pysäyttämään Tuorlan pysäkillä. Älä paina pysäytysnappia nähdessäsi tornin, koska silloin jäät autosta yhtä pysäkkiä liian aikaisin. Tuorlan pysäkki on edellämainitun risteyksen ja oikealla olevan valokuvan kylttien kohdalla.

Saapuminen autolla

1) Saapuessasi Turusta moottoritietä: Aja noin 10 kilometriä ja tarkkaile liittymää numero 7. Poistu moottoritieltä sitä käyttäen, käänny oikealle ja aja noin kilometri tielle numero 110. Käänny oikealle ja aja vielä kilometri kunnes, keskellä pitkää suoraa, on Tuorlan risteys kuvassa näkyvine kyltteineen.

2) Saapuessasi Turusta tietä 110: Aja noin 10 kilometriä, näet Tuorlan metrin teleskoopin korkean betonitornin metsäisellä kukkulalla noin kilometri ennen kuin käännyt oikealle risteyksessä, jossa on kuvassa näkyvät kyltit.

3) Saapuessasi Helsingistä: Noin 15 kilometriä ennen Turkua ala tarkkailla liittymää numero 7. Poistu moottoritieltä sitä käyttäen, käänny vasempaan ja aja noin kilometri tielle numero 110. Käänny oikealle ja aja vielä kilometri kunnes, keskellä pitkää suoraa, on Tuorlan risteys kuvassa näkyvine kyltteineen.

Pysäköinti: Observatorion luona on runsaasti pysäköintitilaa. Jos haluat, voit vierailla Tuorlan Majatalossa ja kävellä noin 400 metriä sieltä.

Palveluita vierailijoille

Lisäämme tänne ohjeita vieraileville tutkijoille joskus hamassa tulevaisuudessa. Sillä välin muilta sivuiltamme löytyy runsaasti hyödyllistä informaatiota; samoin Tuorlan tähtitieteellinen seura ry:n sivuilta. Lähin paikka syödä lounasta on Tuorlan Majatalo, jossa on lisäksi myynnissä rajoitettu valikoima ruokatarpeita.

Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto