in English
 
 
​Tehokkuutta monimutkaisten teollisuusprojektien hallintaan


Turun Forum Marinumissa pureuduttiin tiistaina 17.1. suurten ja moninutkaisten
projektien hallinnan haasteisiin. Tekesin rahoittaman DigiPro-hankkeen seminaarissa kuultiin aiheen asiantuntijoita eri aloilta.Seminaarin aluksi kuultiin neljä erilaista puheenvuoroa. Meriteollisuuden näkökulmaa aiheeseen toivat projektijohtaja Rami Nurminen (Royal Caribbean International) ja varustelujohtaja Ville Laaksonen (Meyer Turku Oy). Mukana oli myös rakennusteollisuuden edustus, kun kehityspäällikkö Antti Puustinen (Skanska Talonrakennus Oy) kertoi rakennusprojektien hallinnasta. Suunnittelupäällikkö Juha-Matti Liukkonen (Valmet Technologies Oy) puolestaan valotti projektien hallinnan haasteita  sellu-, paperi- ja energiateollisuuden prosessiteknologia toimittajan näkökulmasta.
 
Työpajaosuudessa osallistujat pohtivat ryhmissä monimutkaisten projektien hallinnan keskeisimpiä haasteita ja niiden ratkaisemista. Keskusteluissa toistui, että teknologiaa projektien hallintaan on olemassa, mutta sitä ei vielä osata hyödyntää. Projektinhallinnan tehostamisessa avainasemassa eivät osallistujien näkemysten mukaan ole teknologiat, vaan ihmisten ja muutoksen johtaminen. 

Seminaarin päätteksi käytiin vielä paneelikeskustelu, johon osallistuivat alussa esiintyneiden puhujien lisäksi  edustajat kolmesta hankkeessa mukana olevasta yrityksestä: 
Hallituksen puheenjohtaja Ari Viitanen, Carinafour Oy
Toimitusjohtaja Jari Savola, Europlan Engineering Oy
Hallituksen puheenjohtaja Simo Lintula, Sininen Polku Oy

Toimitusjohtaja Lauri Heiliö, Wiima Logistics Oy:stä oli valitettavasti estynyt sairastapauksen vuoksi.

Kiitos kaikille osallistuneille onnistuneesta tilaisuudesta. Jatkoa DigiPro seminaareihin luvassa kesällä 2017. Tarkempia tietoja kevään aikana.
Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto