Konferenssin pääpuhujat
pellesv_9946-445x445.jpg

Professori Pelle Snickars on erikoistunut digitaaliseen humanistiseen tutkimukseen ja pitää myös luentonsa tältä alalta. Snickars on väitellyt elokuvatieteessä Tukholman yliopistossa ruotsalaisesta elokuvasta ja massakulttuurista 1900-luvulla. Hän on työskennellyt myös Ruotsin kansallisen ääni- ja kuva-arkiston tutkimustehtävissä. Snickars on tutkinut digitalisaation historiaa, historian käyttöä elokuvissa, median ja politiikan kytköksiä ja median kulttuurihistoriaa esimerkiksi tuoreissa teoksissaan Digitalism. När allting är internet ja Massmedieproblem. Mediestudiets formering.

Snickars luennoi otsikolla: "Modeling the Past—Between the History of Technology and the Digital Humanities"


s200_maria.tamboukou.png

Professori Maria Tamboukou on laaja-alainen narratiiviseen tutkimukseen, arkistotutkimukseen ja omaelämäkertatutkimukseen erikoistunut tutkija, joka pohjaa työssään erityisesti Michel Foucault’n, Gilles Deleuze’n ja Hannah Arendtin teoreettisiin näkemyksiin. Tamboukoun laaja, erityisesti 1800-1900-lukujen historiaan kytkeytyvä tuotanto on käsitellyt mm. koulutuksen ja kasvatuksen historiaa, taiteilijuutta sekä poliittisen toimijuuden historiaa. Hänen tuorein teoksensa Sewing, Fighting and Writing: Radical practices in work, politics, and culture (2015) käsittelee pariisilaisten 1800-luvun ompelijattarien toimijuutta. Kesällä 2016 ilmestyi yhteistyössä Liz Stanleyn, Andrea Salterin ja Niamh Mooren kanssa tehty The Archive Project: Archival Research in the Social Sciences

Tamboukou luennoi otsikolla: "Archival technologies: past traces, future imaginings"


milanovic.jpg

Nigel West​ on työskennellyt Center for Intelligence and Security Studies -yksikössä Washington DC:ssä. Hän on luennoinut CIA:lle järjestön päämajassa Langleyssa sekä Camp Pearyssa. ja KGBn Moskovan pääkonttorissa. Hän on kirjoittanut lähes 40 ”security and intelligence” aiheista teosta. Vuonna 1984 hän saattoi sodanaikaisen kaksoisagentin GARBOn audienssille Buckinghamin Palatsiin. Observer -lehden asettama tiedusteluhistorian paneeli valitsi Westin ”The Experts’ Expert” palkinnon saajaksi vuonna 1989. US Association of Former Intelligence Officers (AFIO) palkitsi hänet kirjallisista saavutuksistaan vuon 2003. West toimii tällä hetkellä St Ermin’s Intelligence Book of the Year -paneelin tuomaristossa, kirjoittaa kirja-arvosteluja CIAn Studies in Intelligence -nettisivustolle ja toimii International Journal of Intelligence ja Counterintelligence journaalien toimituskunnassa.

West luennoi otsikolla "Researching and Publishing Intelligence History: The Challenges, Pitfalls and Triumphs of Disclosure​" 

Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto