in English
 
 
0538-nordfo-banneri-4.jpg

Kasvatustieteen päivät 2016

Kasvatustieteen päivät 2016 järjestettiin Turussa 17.-18. marraskuuta. Lämmin kiitos kaikille osallistujille!

Keskustelua voi jatkaa vielä esimerkiksi Twitterissä aihetunnisteella #kasvatustieteenpäivät tai Facebookissa tapahtuman sivuilla (klikkaa tästä)! Sinne ilmestyy myös joitakin kuvamuistoja tapahtumasta.

Kasvatustieteen päivillä jaettiin Suomen kasvatustieteellisen seuran väitöskirja- ja pro gradu -palkinnot:

Suomen Kasvatustieteen seuran vuoden 2016 väitöskirjapalkinto myönnettiin Pauliina Aleniukselle väitöskirjasta: Informal learning in a transnational setting: Exploring learning spaces of peole migrating between Estonia and Finland. School of Education, University of Tampere.

Suomen kasvatustieteellisen seuran vuoden 2016 pro gradu -palkinto myönnettiin Anna Paula Herreralle ja Eevamaija Vuollolle tutkielmasta: The Development Imaginary: Analyzing development discourse in the World Bank Education Strategy 2020 through contemporary theories of development. Faculty of Education, University of Oulu.

Onnittelut palkituille!

Katso tarkemmin palkintojen perustelut (klikkaa tästä)!

 


 

Eriarvoistuva maailma – tasa-arvoistava koulu?

Maailmassa on käynnissä samanaikaisesti sekä tasa-arvoistavia että eriarvoistavia kehityskulkuja. Vaikka äärimmäinen köyhyys on vähentynyt, globaali eriarvoisuus on edelleen yksi ihmiskunnan suurimmista uhkista. Selviytyäksemme meidän on opittava jakamaan vaurautta ja hyvinvointia tasaisemmin niin globaalilla tasolla kuin kansakuntien sisällä.  Viime vuosina olemme nähneet merkkejä eriarvoistumiskehityksestä, joka on jakamassa väestöä entistä enemmän hyvä- ja huono-osaisiin niin maailmassa, Euroopassa kuin Suomessakin.

Koulutusta on Suomessa ja muissa Pohjoismaissa pidetty yhtenä tärkeimmistä tasa-arvon ja hyvinvoinnin lähteistä. Koulu on koonnut yhteen eri sosiaalisista ja kulttuurisista taustoista tulevat suomalaiset ja tasoittanut luokkaeroja. Mikä on koulutuksen mahdollisuus eriarvoistumiskehityksen katkaisemiseen? Millaisia seurauksia eriarvoistumiskehityksellä on?  Kykeneekö koulu enää jatkossa niukkenevilla resursseilla vastaamaan eriarvoistuvan maailman haasteisiin?

 

Tärkeät päivämäärät

9.5.2016 Teemaryhmäehdotusten jättämisaika päättyy

22.8.2016 Ilmoittautuminen alkaa
23.9.2016 Abstraktien jättämisaika päättyy
5.10.2016 Ilmoitus abstraktien hyväksymisestä
14.10.2016 Early bird -ilmoittautumisaika päättyy
31.10.2016 Ilmoittautuminen päättyy
17.-18.11.2016 Kasvatustieteen päivät käynnissä!

Pääpuhujat

Prof. Diane Reay, University of Cambridge, UK

Prof. Martin Thrupp, University of Waikato, New Zealand
20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto