Keskusteluntutkimuksen päivät 2016
Päivien teemana on läsnäolo vuorovaikutuksessa.
 

Läsnäolon tärkeyttä vuorovaikutuksessa on painotettu jo pitkään, mutta mitä läsnäolo merkitsee keskusteluntutkimuksen näkökulmasta? Miten läsnäolo tehdään keskustelussa näkyväksi, ja miten sen puuttuminen ilmenee? Millaista läsnäolo on esimerkiksi monenkeskisissä keskusteluissa, puhelinkeskusteluissa ja verkossa? Millaista on institutionaalinen läsnäolo esimerkiksi hoitotyössä, luokkahuoneessa tai palvelualalla? Entä mikä on läsnäolon, osallistumisen ja yhteisymmärryksen suhde? Läsnäolon teemaa saa tulkita vapaasti, apuna voi käyttää esimerkiksi seuraavia käsitteitä: co-presence, orientation, participation, face-work jne. 

Keskusteluntutkimuksen päivät ovat järjestyksessä jo viidennettoista. Juhlavuoden kunniaksi plenaristiksi on lupautunut Intersubjektiivisuus vuorovaikutuksessa -huippuyksikön johtaja, professori Marja-Leena Sorjonen.
 
Päiville voi tulla esittelemään sekä valmiita että keskeneräisiä tutkimuksia ja tutkimusideoita. Myös opiskelijoiden esitykset ovat tervetulleita. Toivomme erityisesti läsnäolon tematiikkaan sopivia esitelmiä, mutta muutkin keskusteluntutkimuksen alaan kuuluvat esitelmät ovat tervetulleita. Päiville voi osallistua myös ilman omaa esitystä.
 
Koska perinteinen tammikuu Keskusteluntutkimuksen päivien ajankohtana on osoittautunut apurahahakujen kannalta hankalaksi niin järjestäjätahon kuin osallistujienkin puolesta, olemme päättäneet järjestää vuoden 2016 tilaisuuden keväämmällä eli maaliskuussa.
 
Kiitämme runsaasta abstraktisadosta! Abstraktit on nyt käsitelty ja ne julkaistaan tällä sivustolla helmikuun aikana.

Esitelmiä voi tulla kuuntelemaan myös ilman omaa esitystä. Tapahtuma on maksuton, mutta pyydämme osallistujia ilmoittautumaan 15.2. mennessä sähköpostitse osoitteeseen ketu2016@lists.utu.fi. 

Kaikki osallistujat ovat tervetulleita myös konferenssi-illalliselle.​
 
Toivomme mahdollisimman monen olevan läsnä maaliskuussa!
 
Järjestelytoimikunta:
Jenny Paananen
Katri Priiki
Mia Raitaniemi
Minna Laakso
Teppo Jakonen
Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto