Agricola ja kolme vekkulia -opastuskierros

Turun yliopiston järjestämä Agricola ja kolme vekkulia -kierros on suunnattu 5- 6 -luokkalaisille. Kierroksella tutustutaan Turun ja Suomen historiaan havainnollistavien esimerkkien avulla. Opastuksella nähdään paikkoja, joissa oppikirjoista luetut tapahtumat ovat tapahtuneet. Näkemisen kautta tapahtumat konkretisoituvat ja tulevat osaksi kulttuuriympäristöämme muokannutta tapahtumien ketjua.

Opastuksen punaisena lankana toimii oppineisuus: miten lapset ovat keskiajalla käyneet koulua, miksi Turku oli pitkään oppineisuuden keskus ja mikä paikka yliopisto oikein on? Kierroksella kuullaan, miten Agricola liittyy Suomen ensimmäisen koulun historiaan ja miten Turun surullisen kuuluisa palo vaikutti kaupunkiin. Opastuksella myös pohditaan, miksi vain tietyt tapahtumat jäävät historiankirjoihin tai saavat monumentin.

Reitti johdattaa kävelijän Turun tuomiokirkon ympäristöstä Yliopistonmäelle ja matkan varrella tutustutaan merkittäviin kohteisiin kuudelta eri vuosisadalta. Opastus sopii erinomaisesti ohjelmaksi luokkaretkelle tai historian oppitunnille kierroksen kestäessä tunnin. Ryhmän maksimikoko on 30 henkilöä.

Kokekaa luokan kanssa historiantunti ulkona, siellä missä historiallisten tapahtumien jäljet on vielä nähtävissä!

Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 02 333 51Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto