Promootio-ohjelma

Tanssiharjoitukset

Noin kaksi viikkoa ennen promootiota järjestetään tanssiharjoitukset, joissa kerrataan poloneesin ja kehruuvalssin taidot. 


Torstaina 28.5.2020

Aktiharjoitukset 

Promootioaktia edeltävänä päivänä järjestetään aktiharjoitukset. Harjoituksissa käydään läpi kaikki tarkasti määrätyn seremonian eri vaiheet. Harjoituksiin pitää kaikkien tohtorien, kunniatohtoreiden ja promoottorien osallistua.

Miekanhiojaiset

Miekanhiojaiset järjestetään torstaina 28.5.2020. Tilaisuudessa miekat hiotaan tahkoilla, joita airuet kostuttavat kuohuviinillä. Tahkon kiertäminen on promovendin ja kunnia-tohtorin seuralaisen tehtävä. Miekat hiotaan promovointijärjestyksessä, kaikki kunniatohtorit ensin. Ohjelmassa on tervehdyspuheen jälkeen ruokailu.

Ennen miekkojen hiontaa nähdään tanssiesitys ja kuullaan puhe miekalle. 

Perjantaina 29.5.2020

Promootioakti

Promootioakti on perjantaina 29.5.2020. Akti alkaa sisääntulokulkueella, jossa marssivat rehtorit, yliopiston professorikunta, promoottorit, vihittävät kunniatohtorit ja tohtorit.

Ohjelmassa on promoottorin puhe. Sen jälkeen kunniatohtorit ja promovendit saavat kukin vuorollaan hatun, miekan ja diplomin. Promovointi tapahtuu tiedekunnittain.

Kulkue marssii salista pois päinvastaisessa järjestyksessä eli ensin promoottorit, vihityt kunniatohtorit ja tohtorit vihkimisjärjestyksessä.

Aktiin voi kutsua rajattu määrä vieraita riippuen siitä kuinka paljon tohtoreita promootioon ilmoittautuu.

Akateeminen kulkue 

Promootioaktin jälkeen akateeminen kulkua kulkee noin kilometrin matkan tuomiokirkkoon. Kulkuetta voivat kaikki halukkaat tulla katsomaan esimerkiksi Turun tuomiokirkkotorille.

Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelus järjestetään tuomiokirkossa. Siihen voivat osallistua tohtorien omaisten lisäksi kaikki halukkaat. Miekkoja ei viedä kirkkoon vaan ne jätetään jumalanpalveluksen ajaksi eteiseen.

Seppelten lasku

Promovendien edustajat laskevat havuseppeleen Porthanin haudalle ja Sankarihaudoille jumalanpalveluksen jälkeen.

Promootiopäivälliset 

Juhlajumalanpalveluksen jälkeen järjestetään promootiopäivälliset  Turun linnassa perjantaina 29.5.2020.  Promootiopäivällisillä pidetään ruokailun lomassa useita lyhyitä puheita. 

Tanssiaiset ​

Promootiopäivällisten jälkeen tanssiaiset alkavat noin klo 24.00. Tanssiaiset aloitetaan poloneesilla, ilta jatkuu sen jälkeen muilla tansseilla ja päättyy puheeseen auringolle.


Promootiotoimikunta määrittää hinnat eri osioille lähempänä tilaisuutta, ja tohtori voi osallistua esimerkiksi vain promootioaktiin. Kaikkiin tilaisuuksiin voit tulla joko yksin tai avecin kanssa. 

Asiasana: Viestintä;
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto