Akateeminen juhlakulkue

​Aktin jälkeen kunniatohtoreille ja promovendeille on yleensä annettu hetki aikaa virkistäytyä ennen jumalanpalvelukseen siirtymistä. Tilaisuus lepohetkeen tarjoutui myös vuonna 1955. Tuolloin promootion järjestelytoimikunta saattoi ylpeänä todeta, että "päiväjuhlan ohjelma oli sujunut minuutilleen suunnitellun aikataulun mukaan". Hengähdystauon jälkeen kulkue oli taas klo 16.15 valmiina aloittamaan matkansa kohti tuomiokirkkoa.

  Kaikki varotoimenpiteet sateen varalta olivat onneksi osoittautuneet turhiksi, sillä aurinko paistoi harvinaisen lämpimästi ja kirkkaasti, vaikka oltiin vasta kesäkuun alussa. Lämmin päivä ja toivo nähdä komea ja harvinainen kulkue oli houkutellut kaupunkilaisia tuhatmäärin liikkeelle. Yleisöä oli tungokseen asti konserttitalon edessä, mutta myös liikenteeltä suljetun Suomen lipuin koristetun Aninkaistenkadun kumpikin puoli oli väkeä mustanaan. Samoin Tuomiokirkon aukiolle oli kokoontunut monisatapäinen katsojajoukko.

   Kulkue oli akateemisen arvokas, mutta kuitenkin ihastuttavan värikäs. Korkeat tohtorinhatut ja kiiltävät miekat, välkkyvät kunniamerkit, airutnauhat ja ruusut loivat siihen väriä ja loistoa. Sadat kamerat ikuistivat sen matkan varrella, mutta kauan se varmaan tulee säilymään myös katsojien mielissä. Kulkue eteni hitaasti, Suomen lippujen hulmutessa, aurinkoista Aninkaistenkatua alas yli kirkkosillan kohti historiallista Unikankaretta. Sieltä kumahteli jo vastaan Tuomiokirkon kellojen ääni. Vuosisatainen pyhäkkö otti taas kerran suojiinsa akateemisen laakerin juhlasta saapuneen vierasjoukon.​​

Asiasana: Viestintä;
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto