Maisteripromootio

Järjestyksessä toista Turun yliopiston promootiota vietettiin vuonna 1955. Silloin juhlaohjelma oli jo ensimmäiseen promootioon verrattuna huomattavasti runsaampi. Ohjelmaan kuuluivat esimerkiksi seppeleensitojaiset. Maisterien arvomerkki hatun sijasta on seppele.

Yleisen seppeleensitojattaren valinta tapahtui perinteisesti Floran, Kukan päivänä. Vuonna 1965 yleiseksi seppeleensitojattareksi valittiin professori Osmo Järven tytär, Outi Järvi. Neiti Järveä pyydettiin kunniatehtäväänsä seuraavin sanoin:

    Teitä, neiti Järvi, pyydämme Turun Yliopiston humanistisen ja matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan promovendien yleiseksi seppeleensitojattareksi. Teidän johdollanne haluaisimme sitoa seppeleemme. Juhliemme kuningattarena, niiden kauneimpana helmenä edustaisitte nuoruutta, jolle kaikki on mahdollista ja valoisaa, niin myös hengen nuoruutta, johon kaikki promootioon aikovat ja niihin uudelleen palaavat pyrkiköön.

Seppeleensitojaisia ei ole järjestetty viime vuosikymmenten promootioissa maisteripromovendien puuttumisen vuoksi. Vuosi 1970 oli tässä suhteessa erityinen: ensimmäistä kertaa Turun yliopiston promootiossa ei vihitty lainkaan maistereita. Tuolloiset perustelut pätevät maisteripromootion suhteen edelleenkin: "Tällaiseen rajoitukseen jouduttiin täysin teknillisistä syistä - maisterien mukaan tulo olisi nostanut promovendien määrän niin suureksi, että järjestelyjen onnistuneelle toteuttamiselle ei olisi ollut reaalisia edellytyksiä." Yliopiston historian toistaiseksi viimeinen maisteripromootio pidettiin vuonna 1977.​​

Asiasana: Viestintä;
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto