Valmistelut

​Turun yliopiston promootiosta kirjoitetuista kirjoista käy ilmi, että promootioon valmistautuminen on aina ollut perusteellista ja huolellista. Mitään ei ole jätetty sattuman varaan. Promootiotoimikunnalla on ollut järjestelyissä merkittävä rooli. Yhteistä järjestäjille ja promootioon osallistujille on ollut halu noudattaa promootioon liittyviä vuosisatoja vanhoja traditioita.

Vuosikymmenten varrelta Turun yliopiston promootioiden valmisteluista ja kommelluksistakin on tallennettu värikkäitä kuvauksia. Esimerkiksi vuoden 1970 promootion aikaan Turun kaupunki kärsi hotellihuonepulasta ja ulkopuolisten vieraiden majoittamisesta näytti tulevan ongelma. Ongelmaan saatiin ratkaisu, kun keksittiin ottaa kokonainen talo juuri valmistuneesta Ylioppilaskylästä kunniatohtoreiden ja joidenkin muiden kunniavieraiden käyttöön. Vuoden 1970 promootiokirjassa asiaa muistellaan seuraavasti:

Järjestäjiä tyydyttänyt ratkaisu osoittautui sittemmin myös vieraiden kannalta onnistuneeksi - asumiseen modernissa ja täysin hotellitasoa vastaavassa ylioppilasasuntolassa oltiin poikkeuksetta tyytyväisiä. Eräs vieraista koki asumisensa tarkoituksenmukaisessa ja viihtyisässä opiskelija-asuntolassa peräti ylioppilasvuosiensa unelmien täyttymisenä.​​

Asiasana: Viestintä;
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto